CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu Aproape 60% dintre bucureștenii cu venituri mari sortează deșeurile alimentare (studiu)
Data 21-10-2015 14:46
Sursa www.agerpres.ro
Majoritatea bucureștenilor cu venituri mari (58%) sortează deșeurile alimentare mai des, iar 40% dintre femei se simt vinovate pentru cantitatea de mâncare pe care o aruncă, conform studiului Life at Home Report, remis marți AGERPRES.

În ceea ce privește reciclarea și risipa de mâncare, doar 35% dintre bărbații care locuiesc în București se simt vinovați pentru mâncarea aruncată. Ambele procentaje sunt mai mari față de media de 25% din alte capitale, conform studiului IKEA.

În același timp, 21% dintre respondenți cumpără mâncare și descoperă că o aveau deja acasă, cu 1% mai puțin față de media din celelalte capitale. 20% dintre bucureșteni nu mănâncă ce au gătit cu o zi înainte, dar 33% mănâncă același lucru la micul dejun în fiecare zi, cu 19% mai puțin față de media globală. În ceea ce privește cina, 35% dintre bucureșteni mănâncă aproximativ același lucru, în timp ce media globală este de 42%.

Bucătăria este camera în care 74% dintre bucureșteni mănâncă de luni până vineri, iar majoritatea celor (57%) care locuiesc singuri își doresc să mănânce alături de cei dragi, în timp ce media globală este de 34%.

Pentru studiul global Life at Home Report au fost colectate 8.527 de răspunsuri din 11 capitale ale lumii. În România, rezultatele au fost obținute prin intermediul unui chestionar online la care au răspuns 1.009 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Cercetarea a fost realizată în mai și iunie 2014 în colaborare cu agenția de business intelligence United Minds.

Gătitul împreună cu cei dragi este mai distractiv pentru 47% dintre bucureșteni, în timp ce 20% preferă să gătească singuri.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu)

Stiri
x