CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu Adeverințele APIA pentru crescătorii de bovine ar putea fi eliberate săptămâna aceasta. Ce credite pot lua fermierii cu aceste documente
Data 10-11-2015 12:04
Sursa agrointel.ro
Crescătorii de animale ar putea primi săptămâna aceasta adeverințele eliberate de APIA cu care vor putea lua credite/ finanţări de la bănci.

“Săptămâna trecută era gata ordinul privind eliberarea adeverințelor pentru crescători și așteptăm să fie publicat în Monitorul Oficial. Știu că era gata doar că s-a nimerit să fie finalizat chiar în ziua în care Guvernul a demisionat”, ne-a declarat Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.

El spune că din acest an crescătorii aveau promisiuni să primească adeverințe și pentru sprijinul cuplat dar din cauza schimbărilor de la Guvern acestea vor fi amânate cel mai probabil. “Nu știu dacă își va mai asuma cineva. Vom vedea când se vor mai așeza lucrurile la Guvern și la Ministerul Agriculturii”, ne-a mai spus Frânc.

De adeverințe pot beneficia crescătorii de bovine care au depus cereri în cadrul schemei Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT). Fermierii vor putea ridica de la direcţiile judeţene ale APIA. Aceștia pot atașa adeverința la dosarul de credit cu care pot fi împrumutați bani de la băncile care au avut contract cu APIA urmând ca acestea să își recupereze banii în momentul efectuării plăților către fermieri.

Și crescătorii de vaci de carne așteaptă ca APIA să elibereze adeverințele

“Noi putem să luăm 90% din ANT care este 300 de lei anul acesta. Adică practic 270 de lei pe cap de animal. Este vorba de un credit pur și simplu numai că nu trebuie să mergem cu alte garanții ci doar cu adeverința de la APIA. Nu pot obține adeverință acei fermieri care au avut animalele la 31 ianuarie 2013, au depus cerere la APIA și acum la controlul administrativ nu mai au fermă deloc. Dar acestea sunt cazuri mai rare pentru că dacă a avut o sută de capete și au oprit doar o vacă atunci sunt eligibili”, ne-a declarat Dumitru Grigorean, președintele Asociaţiei crescătorilor de bovine pentru carne din România.

Stiri
x