CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu CNIPMMR solicită continuarea finanţării schemei-pilot "Garanţii pentru tineri"
Data 11-11-2015 16:02
Sursa www.bursa.ro
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită continuarea derulării şi finanţării Schemei-pilot "Garanţii pentru tineri", prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, pentru asigurarea cadrului necesar menţinerii Centrelor de Garanţii pentru Tineri deja înfiinţate la nivelul judeţelor, precum şi a măsurilor active de ocupare, informează un comunicat remis redacţiei.

Conform sursei citate, CNIPMMR a derulat un proiect finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, care a avut că obiectiv general operaţionalizarea unei Scheme de Garanţii pentru tinerii din regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud Vest, Sud şi Sud Est care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi nu deţin un loc de muncă, în vederea facilitării accesului acestora pe piaţă muncii. Acest obiectiv a fost atins prin implementarea unui program integrat de măsuri active de ocupare prin intermediul a 22 de Centre de Garanţii pentru Tineri, înfiinţate la nivelul fiecărui judeţ inclus în regiunile de dezvoltare vizate.

"Centrele de Garanţii pentru Tineri au furnizat grupului ţintă o gama vastă de servicii personalizate, adaptate nevoilor specifice fiecărui participant la programul integrat de măsuri active de ocupare. Centrele sunt în acelaşi timp instrumente de armonizare a cererii cu oferta pe piaţă forţei de muncă, contribuind direct la asistarea tinerilor în vederea ocupării unui loc de muncă", arată comunicatul amintit.

CNIPMMR solicită continuiarea derulării şi finanţării Schemei-pilot "Garanţii pentru tineri!", prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, pentru asigurarea cadrului necesar menţinerii Centrelor de Garanţii pentru Tineri deja înfiinţate la nivelul judeţelor, precum şi a măsurilor active de ocupare.

"Părăsirea timpurie a şcolii, uneori datorită unor motive obiective (sărăcie, distanţele mari între domiciliu şi instituţia de învăţământ, lipsa sprijinului părinţilor, etc) conduce implicit la creşterea riscului de a deveni şomeri sau persoane inactive, de a trăi în sărăcie şi apela la protecţie socială, dar şi încadrarea tinerilor în categoria muncitorilor necalificaţi, neavând pregătirea profesională completă, accesul redus al tinerilor din grupul ţintă, cu domiciliul în mediul rural la informaţii despre posibilităţile de a beneficia de programe de formare rofesională, justifică pe deplin continuarea derulării şi finanţării Schemei-pilot «Garanţii pentru tineri!»", se explică în comunicat.

Reprezentanţii CNIPMMR argumentează că aceste centre de Garanţii pentru Tineri sunt deja înfiinţate şi cunoscute de tinerii din mediul rural, "fiind necesară susţinerea în continuare a activităţilor acestora şi dezvoltarea serviciilor lor, în beneficiul tinerilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi nu deţin un loc de muncă, în vederea facilitării accesului acestora pe piaţă muncii".

Stiri
x