CALENDAR FISCAL

MIERCURI 16 OCTOMBRIE
Depunerea Situației eliberărilor pentru consum de tutun fin tăiat, destinat rulării în țigarete/alte tutunuri de fumat în luna ... anul ... - Anexa nr.4 din normele metodologice de aplicare a prevederilo ... [continuare]
STIRI

Titlu Subvenții 2016. Oficial: Fermierii vor avea un termen de 35 de zile pentru a-și modifica cererea unică depusă la APIA în 2016
Data 27-01-2016 15:11
Sursa agrointel.ro
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat pe site-ul instituției un amplu proiect de modificare a actului normativ care modifică o serie de condiții în care fermierii pot depune cererea unică pe suprafață și pot face modificări asupra ei.

Astfel, la articolul 11, se introduce un nou articol, articolul 11(1) care prevede că, potrivit articolului 1, punctul 2 din Regulamentul (UE) nr. 2333/2015 cererile unice de plată sunt supuse controalelor încrucişate preliminare. Comisia Europeană a anunțat încă de anul trecut că va introduce un sistem de „controale preliminare” al fermierilor care solicită subvenţii. Această măsura este menită să le ofere fermierilor posibilitatea de a modifica cererile de ajutor și de plată la timp, pentru a evita reduceri și sancțiuni administrative.

Rezultatele controalelor încrucişate preliminare se notifică fermierului de către APIA în termen de 26 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererii unice de plată.

În cazul în care beneficiarul a fost notificat cu privire la rezultatele controalelor preliminare menționate, acesta poate modifica cererea unică sau cererea de plată pentru a include toate corecturile în ceea ce privește parcelele individuale în conformitate cu rezultatele respectivelor controale încrucișate, în cazul în care a fost indicată o neconformitate.

Mai exact, în termen de maxim 35 de zile calendaristice după data limită a depunerii cererii unice de plată fermierul notificat de APIA poate modifica cererea unică de plată în aplicaţia IPA online.

În cursul controalelor administrative referitoare la utilizarea terenurilor agricole care fac obiectul cererii unice de plată, funcţionarul APIA responsabil cu administrarea cererii unice de plată verifică corespondența suprafețelor utilizate înscrise în adeverința, cu suprafețele declarate in cererea unica de plata.

În urma verificărilor, funcţionarul APIA responsabil cu administrarea cererii unice de plată notifică, după caz, fermierul pentru clarificări suplimentare, în urma cărora decide dacă sunt necesare măsuri corective de reducere a suprafeţei declarate.

Proiectul de modificare a Ordinului 619/2015 se află în dezbatere publică și ar putea suferi modificări până la adoptarea sa de către Guvern.

Stiri
x 2 luni gratuite de evidenta contabila pentru societatile nou infiintate. Click pentru oferta de Tarife contabilitate
x