CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu Peste 20% din tinerii de 18-24 de ani intenţionează să demareze o afacere, în următoarele 12 luni
Data 03-03-2016 15:17
Sursa www.capital.ro
Un procent de 22% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au în vedere demararea unei afaceri, în următoarele 12 luni, arată rezultatele unui studiu realizat de Romanian Business Leaders şi GfK România, lansat joi, în deschiderea celei de-a cincea ediţii a Summit-ului Romanian Business Leaders.

Studiul măsoară intenţia de a deveni antreprenor în rândul populaţiei din România şi identifică percepţiile românilor cu privire la antreprenoriat şi barierele din acest mediu. Datele au fost culese în luna februarie 2016 pe un eşantion de 1.028 de persoane şi sunt reprezentative la nivel naţional pentru persoanele cu vârsta de peste 15 ani, cu o marjă de eroare de 3%.

Stimularea gândirii antreprenoriale este pilonul central de acţiune al comunităţii Romanian Business Leaders (RBL).

Din aprilie 2013, RBL a organizat 53 de conferinţe \'Vreau să fiu antreprenor\' la care au participat peste 7.500 de elevi şi studenţi din 30 de oraşe din România şi 158 de antreprenori şi executivi români. Scopul \'Vreau să fiu antreprenor\' este să-i înveţe pe tinerii români să gândească antreprenorial şi să-i sprijine să-şi testeze şi să-şi lanseze ideile de afaceri.

Viitorii antreprenori cred că pot schimba ceva în bine pentru mediul de afaceri. Ei cred că oamenii cinstiţi pot avea succes în afaceri, 48% dintre ei având modele de oameni de afaceri. De asemenea, 34% consideră că eşecul este un prilej de învăţare. Totodată, cei care vor să deschidă afaceri sunt mai optimişti decât cei care au deja afaceri în prezent.

RBL Summit este organizat anual de Romanian Business Leaders (RBL), o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit a cărei misiune este construcţia unei ţări mai bune pentru mediul de afaceri şi locuitorii ei.

SURSA: Agerpres

Stiri
x