CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu Subvenția la motorină, sabotată?! Contul MADR nu este încă alimentat cu banii pentru fermieri!
Data 07-03-2016 15:35
Sursa www.agroinfo.ro
Fermierii români așteaptă în această săptămână subvenția la motorină! Trebuia să fiu cât mai rapid cu plățile pe motorină pentru fermieri, spune ministrul agriculturii. Achim Irimescu susține că sunt oameni în Ministerul Agriculturii care blochează hârtiile și sabotează, practic, plata subvențiilor.

Fermierii români așteaptă plata ajutorului de stat la motorină pentru trimestrul III, o restanță de 48%, și trimestrul IV din 2015. Contul Ministerului Agriculturii nu a fost încă alimentat cu banii necesari de Ministerul Finanțelor!

Din păcate, sunt niște lucruri ciudate, ca să nu spun altfel. Multă lume a spus că sunt adevărate sabotaje. Sunt oameni care nu-și fac treaba cum trebuie în Minister și mai sunt și „prieteni” care mai blochează la un anumit nivel sau altul hârtiile. Pentru că într-o situație de criză, eu trebuia să fiu cât mai rapid cu plățile pe motorină ca să mai ușurez situația.

Cele 11 milioane de euro de criză pentru lapte și carne de porc să fi fost plătite cât mai rapid. Sigur, s-a ajuns pe ultima sută de metri cu cele două decizii. A durat foarte mult întreg circuitul. Pentru mine este greu să înțeleg cum adoptarea unei hotărâri de Guvern durează 4-5 săptămâni. E incredibil! Declară ministrul agriculturii, în exclusivitate pentru Agroinfo.

Șeful de la Agricultură le-a explicat subalternilor din Ministerul Agriculturii că în tot acest sabotaj cel lovit este fermierul român.

Eu le-am explicat de atâtea ori. Nu e vorba de Irimescu! Voi nu-l sabotați pe Irimescu. Irimescu pleacă mâine, poimâine sau când va fi să plece, dar nu asta e problema. Ce faceți voi pentru amărâții din agricultură? Ei asta nu înțeleg. Sunt acoperiți, sunt în umbră, nu-și asumă niciodată responsabilitățile. Și așa ajungem să vedem cum agricultorii nu-și primesc subvențiile. Cine răspunde? Ministrul agriculturii și directorul general de la APIA, spune Irimescu.

Ajutorul de stat la motorină se plătește sub forma rambursării diferenței dintre acciza standard și acciza redusă pentru motorina folosită în agricultură. Acest ajutor se acordă de la bugetul de stat. Suma destinată pentru plata ajutorului de stat la motorină este aprobată prin hotărâre de Guvern. A trecut aproape o lună de când au fost aprobate de Guvern 388 de milioane de lei pentru plata subvenției la motorină.

Stiri
x