CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu Exclusiv! Ministrul agriculturii: Dacă nu apar blocaje vom plăti subvențiile înainte de 8 aprilie!
Data 07-03-2016 15:36
Sursa www.agroinfo.ro
Ministrul agriculturii știe despre protestul fermierilor! Șeful de la Agricultură încearcă să le plătească agricultorilor români mai repede subvențiile! Ministrul Achim Irimescu a făcut declarații în exclusivitate pentru Agroinfo!

Eu am graficul în față cu data plății subvențiilor 8 aprilie 2016. Dacă toate lucrurile merg bine voi câștiga câteva zile. APIA lucrează și sâmbăta și duminica, lucrează în două schimburi. Nu doar angajații APIA, ci și SIVECO, furnizorul de soft. Am avut o întâlnire vineri (4 martie 2016) n.r. cu ei și am stabilit lucrul acesta.

Dacă nu dă necuratul să apară blocaje în sistem și să nu funcționeze ceva, sunt convins că vom începe plata subvențiilor înainte de 8 aprilie. Dar mi-e greu să spun data de 31 martie 2016, declară Achim Irimescu.

Ministrul agriculturii adaugă că-i invită pe fermieri la discuții, la negocieri și dialog.

Eu i-am invitat pe toți la dialog, sunt extrem de deschis. Înțeleg că domnul Caraș vrea ca plățile să se facă până pe 31 martie. Nu din cauza mea întârzie plățile. Eu am venit să fac treaba. Când faci treabă corect și cinstit încurci niște oameni care se obișnuiseră altfel până acum. Am făcut eforturi foarte mari, mi-am asumat o mulțime de lucruri.

Întârzierile în plata subvențiilor pentru 2015 au pornit cu depunerea întârziată a cererii unice de plată anul trecut. Din acel moment, practic întârzierea s-a rostogolit ca un bulgăre până s-a ajuns la această situație de criză. Parte de vină ar avea și fosta conducere a MInisterului Agriculturii și a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Plata subvențiilor europene ar începe cu virarea în conturile fermierilor a subvenției pe suprafață. Aici sunt sumele cele mai mari și presiunea cea mai mare din partea fermierilor români. 1,3 miliarde de euro ar trebui împărțite agricultorilor din România.

Stiri
x