CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu ANAF: În Spațiul Privat Virtual s-au înregistrat peste 40.500 de utilizatori până în martie 2016
Data 07-03-2016 15:40
Sursa www.agerpres.ro
Spațiul Privat Virtual a atras 40.500 de utilizatori care au solicitat peste 215.000 de documente prin acest serviciu online pus la dispoziția contribuabililor de Agenția Națională de Administrare Fiscală, reiese dintr-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

"Numărul celor care s-au înregistrat în Spațiul Privat Virtual (SPV) a depășit 40.500 de utilizatori, potrivit bilanțului Agenției Naționale de Administrare Fiscală realizat în martie 2016. Sunt peste 215.000 de documente solicitate și descărcate din Spațiul Privat Virtual, altele decât adeverințe de venit și certificate de atestare fiscală", se menționează în comunicat.

Potrivit documentului, serviciul online al ANAF îi ajută pe contribuabili să afle mai ușor și mai rapid ce obligații fiscale au de plată și conturile de trezorerie unde le pot achita. Plățile se pot face prin virament bancar sau prin ordin de plată, dar și prin serviciile de plăți online ale băncilor comerciale. O alternativă este și tipărirea notelor de plată către trezorerie. Odată înregistrați în Spațiul Privat Virtual, contribuabilii vor primi confirmarea plății, indiferent de modalitatea în care aceasta a fost făcută — prin ordin de plată, în numerar la ghișeul Trezoreriei, prin mandat poștal la oficiile Poștei Române sau prin virament în contul tranzitoriu al Ministerului Finanțelor Publice.

Din SPV se pot descărca deciziile de impunere din 2013 încoace și se poate verifica modul în care au declarat angajatorii contribuțiile de asigurări sociale. Cu ajutorul unui calculator conectat la Internet, se pot depune gratuit formularele 200, 220 și 230. Tot online, se pot solicita și elibera de către Ministerul Finanțelor Publice-ANAF adeverințe de venit electronice și certificate de atestare fiscală. În plus, în SPV se găsește un istoric al fluxului de documente transmise și eliberate de ANAF.

"Serviciul este disponibil în toată țara și se află într-o continuă dezvoltare și diversificare", se menționează în comunicat.

AGERPRES/(AS — autor: Ana-Maria Vasile, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruștei)

Stiri
x