CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu Cifra de afaceri din comerţul şi întreţinerea autovehiculelor a crescut cu 16% în ianuarie
Data 14-03-2016 10:32
Sursa adevarul.ro
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut în ianuarie, ca serie brută, cu 16% faţă de ianuarie 2015, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică (INS).

Această evoluţie este datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+26,9%), activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+12,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,2%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+3,5%).

În serie ajustată, indicatorul a urcat cu 15,2%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2015, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,5%), hoteluri şi restaurante (+19,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,1%) şi activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+6,7%).

Activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 3,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2016 a crescut cu 13,9% comparativ cu luna ianuarie 2015.

Stiri
x