CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu Surse APIA: Plata subvențiilor ar putea începe MAI DEVREME! În teritoriu s-au trimis primele liste cu fermieri!
Data 15-03-2016 13:52
Sursa agrointel.ro
Surse din APIA dau de înțeles că subvenția pe suprafață ar putea să le intre fermierilor în perioada următoare, adică mai devreme de data de 8 aprilie anunțată oficial. Acest lucru va fi posibil mai ales pentru fermierii care nu au avut controale pe teren.

Ministrul agriculturii Achim Irimescu a confirmat astăzi că va avea discuții cu directori din APIA și cu furnizorul de soft, Siveco, pentru a vedea dacă se poate începe plata subvențiilor mai devreme. ”Cu certitudine, data de 8 aprilie va fi respectată. Dacă putem câștiga și câteva zile, ar fi foarte bine”, a spus ministrul agriculturii.

Surse din cadrul agenției de plăți spun că acest lucru este posibil după ce mai multe centre din țară, așa cum este cel din Bihor, spre exemplu, au primit astăzi liste cu fermieri pentru controlul final și pentru care se poate se face închiderea dosarelor. În mod normal, această procedură ar însemna că în câteva zile, iar beneficiarii de pe lista ar intra și la plata în contabilitate. O dată optimistă ar fi chiar vinerea viitoare, adică 25 martie! Este vorba, însă, doar de fermierii care nu au intrat în eșantioanele de control și la care se fac doar plăți pe suprafață, SAPS sigur și posibil și alte scheme de plată.

Stiri
x