CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu Când ar putea avea loc creșterea indemnizației pentru MAME. Ce spune ministrul Finanţelor
Data 08-04-2016 14:21
Sursa www.evz.ro
Ministerul Finanţelor aşteaptă să vadă care va fi nivelul încasărilor bugetare pentru a aloca sumele suplimentare prevăzute prin creşterea indemnizaţiilor pentru mame, a anunţat ministrul de resort Anca Dragu.

Creșterea indemnizației pentru mame ar putea avea loc după rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august, a declarat, ieri, Anca Dragu.

“Încă așteptăm să vedem cum evoluează economia în general și încasările bugetare și la rectificarea bugetară vom realoca sume. Am discutat cu consilierul economic al președintelui și i-am spus că încercăm să găsim resurse pentru această lege care crește indemnizația pentru mămici”, a spus Dragu, citată de Agerpres.

Ea a precizat că se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să promulge legea și a precizat că rectificarea bugetară va avea loc la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august.

În ceea ce privește pachetul antisărăcie, șeful MFP a arătat că acesta vizează indirect creșterea natalității.

“Pachetul antisărăcie, pachetul lansat în educație, toate aceste pachete vizează, indirect, și creșterea natalității. Măsurile se vor vedea într-un termen foarte lung. În primul rând societatea trebuie să aibă o încredere. Orice viitoare mamă trebuie să aibă încredere în mersul economiei, să vadă niște măsuri de sprijin real și pe o perioadă mai lungă de timp pentru a o face să decidă să aibă un copil, doi sau trei”, a arătat ministrul Finanțelor.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat în data de 30 martie proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului și prin care se stabilește că indemnizația va fi acordată până când copilul împlinește doi ani. Indemnizația lunară pentru creșterea copilului revine la nivelul de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani, anterior datei nașterii copilului.

Indemnizația minimă nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat, iar plafonul maxim, de 3.400 de lei, pentru indemnizația pentru creșterea copilului a fost eliminat.

Stiri
x