CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu De ce nu-și mai găsesc fermierii terenurile pe harta digitală de la APIA?
Data 12-04-2016 14:34
Sursa agrointel.ro
O parte importantă dintre fermieri întâmpină probleme în identificarea suprafețelor la APIA. Problema a fost ridicată în conferința de luni de la sediul agenției de plați.

O parte dintre fermierii români s-au confruntat cu situația în care terenuri care anterior au fost eligibile la plată și care se regăseau pe hărțile APIA să rămână anul acesta fără plată de pe acele suprafețe. Motivul invocat de Nicolae Horumbă, director general adjunct al agenției este acela că hărțile actualizate ale Agenției de Plăți nu mai identifică respectivele suprafețe sau pur și simplu aceste suprafețe apar cu altă destinație decât cea agricolă.

”Actualizarea sistemului de blocuri fizice, a sistemului de identificare a parcelelor agricole, sistemul despre care discutăm cu toții se face ciclic, câte o treime din teritoriul țării în fiecare an, astfel încât odată la 3 ani se actualizează întreg teritoriul. Fermierii care nu se mai regăsesc în hărțile APIA dar au fost anterior în hărți înseamnă că, pe ultimile ortofotoplanuri venite, acel teren nu mai este agricol, adică au crescut boscheții, nu mai este cultivat sau a apărut o construcție”, a declarat în cadrul conferinței Nicolae Horumbă, directorul general adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

În cazul în care un fermier se găsește în imposibilitatea de a-și mai identifica suprafața pe care o lucrează pe harta din sistemul IPA Online al APIA, un prim pas pentru soluționarea problemei este să se adreseze centrului APIA de care aparține pentru a primi asistență din partea funcționarilor.

Stiri
x