CALENDAR FISCAL

MIERCURI 25 SEPTEMBRIE
Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă

Efectuarea plăților anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului III 2017

Plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, aferen ... [continuare]
STIRI

Titlu Guvernul darnic cu SUBVENȚIILE!
Data 12-05-2016 13:26
Sursa www.agroinfo.ro
Guvernul a extins categoria celor care pot beneficia de subvențiile din agricultură. Institute, universități, dar și asociațiile fermierilor, deși, inițial, au fost excluse pentru că s-a considerat că nu îndeplinesc calitatea de fermier activ. Mai mult, acordarea de subvenții asociațiilor contravine legislației europene.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, declara, în urmă cu aproximativ trei luni, că este ilegal ca asociațiile să încaseze subvențiile pentru că acest lucru contravine legislației europene. Iată ce spunea ministrul Achim Irimescu!

Din greșeală, în anii trecuți, s-a permis așa ceva, ca subvențiile să ajungă la asociațiile fermierilor. De anul acesta nu se mai permite. Le negocierile pe care le-am avut pentru modificarea Ordinului 619 (actul normativ care stabilește criteriile de eligibilitate pentru toate subvențiile din agricultură n.r.), peste 90% din producători a fost pentru renunțarea la această încălcare a legislației europene.

S-au înființat asociații pe colț de sat pentru a profita de banii fermierilor. Pe de altă parte, pentru a elibera niște adeverințe pe număr de animale, ca să găsească o soluție pentru dijmuirea micilor producători și eu nu pot fi de acord cu asta, spunea ministrul Achim Irimescu. Declarația a fost făcută pe 26 februarie 2016.

”Greșeala din anii trecuți” a fost legiferată, se pare. Prin Ordonanța de Urgență, adoptată în ședința Guvernului de miercuri, 11 mai 2016, asociațiile crescătorilor de animale sunt reîncadrate în categoria potențialilor beneficiari ai plăților și pot solicita subvenții pentru circa un milion ha de pajiște.

Mai mult, se extinde categoria potențialilor beneficiari de subvenții, prin introducerea universităților, institutelor, stațiunilor didactice, fermelor de cercetare și producție agricolă, staţiunilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol și altor organisme și organizaţii de cercetare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare.

În perioada 2015-2020, România beneficiază de circa 10,85 miliarde de euro în cadrul Pilonului I al Politicii Agricole Comune, scrie în comunicatul Guvernului.

Stiri
x 2 luni gratuite de evidenta contabila pentru societatile nou infiintate. Click pentru oferta de Tarife contabilitate
x