CALENDAR FISCAL

LUNI 25 MAI
Plata contribuției trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul I 2017.

Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă

Depunerea Declarației privind obligațiile de plată la bugetul de stat - - ... [continuare]
STIRI

Titlu Lăsată la urmă. Care este subvenția programată la plată abia în iunie
Data 13-05-2016 13:03
Sursa agrointel.ro
APIA a început deja de peste o lună plățile pentru fermieri iar până vineri, 6 mai, 373 de milioane de euro erau deja autorizate la plată. O parte însemnată dintre fermieri și-au primit deja banii pentru schemele aferente SAPS, micii fermieri, plata redistributivă, tinerii fermieri și plata pentru schema de ajutor național tranzitoriu pentru culturile în teren arabil (ANT1). De astăzi APIA a deblocat și banii pentru fermierii care se încadrează la plata pe înverzire!

Noul director al APIA, Florin Faur, spune că plățile au intrat în linie dreaptă iar la începutul lunii mai vor fi deblocați și banii pentru fermierii care au aplicat pentru măsurile de agromediu.

”În ceea ce privește începerea plăților pentru agromediu, această plată este prevăzută în calendar cu începere din luna iunie. În acest moment nu am o dată pentru începerea plăților pe agromediu. Am luat cumva totul etapizat și încercăm să rezolvăm totul etapă cu etapă”, a declarat pentru Agrointeligența Florin Faur, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA).

Prima compensatorie de agromediu şi climă este plătită anual, ca sumă fixă, acordată pe hectar şi reprezintă o compensaţie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de către fermierii care încheie angajamente voluntare pe care se angajează că le menţin pentru o perioadă de minimum 5 ani de la data semnării acestora.

Ce bani primesc fermierii pentru măsurile de agromediu în anul de cerere 2015

Măsura 214—Plăţi de Agro-mediu se referă strict la angajamentele aflate în desfăşurare din PNDR 2007—2013.

Pachetul 1 – Pajişti cu înaltă valoare naturală – 124 euro/ha;

Pachetul 2 – Practici agricole tradiţionale – 58 euro/ha

Pachetul 3 – Pajişti importante pentru păsări – 209 euro/ha;

Pachetul 4 – Culturi verzi– 130 euro/ha;

Pachetul 5 – Agricultura ecologică – 162 – 393 euro/ha;

Pachetul 6 – Pajişti importante pentru fluturi (Maculinea sp.) – 240 euro/ha;

Pachetul 7 – Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roșu (Branta Ruficollis ) – 171 euro/ha.

Stiri
x