CALENDAR FISCAL

LUNI 25 MAI
Plata contribuției trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul I 2017.

Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă

Depunerea Declarației privind obligațiile de plată la bugetul de stat - - ... [continuare]
STIRI

Titlu Cum se depun declarațiile de venit
Data 13-05-2016 13:09
Sursa www.evz.ro
25 mai este, ca în fiecare an, data limită până la care trebuie depuse la fisc declarațiile de venit.

Pentru a nu avea de înfruntat cozile uriașe de la ghișee, este bine să încercați să le depuneți de pe acum. Trebuie să depună declarații cei care realizează venituri din activități independente, fie că e vorba de activități comerciale, profesii libere sau drepturi de proprietate intelectuală.

De asemenea, depun declarația cei care încasează chirii din cedarea folosinței bunurilor și realizează veniuturi determinate în sistem real din activități agricole.

Contribuabilii care au realizat acest tip de venituri în țară vor depune declarația 200, iar cei care au realizat aceste venituri în străinătate depun declarația 201.

Cum se completează

Lângă datele de identificare ale contribuabilului există rubrica ce dă cele mai multe bătăi de cap titularului, aceea privind calcularea venitului net.

De regulă, venitul net se obține prin scăderea din venitul brut a cheltuielilor cu asigurările sociale, dar și a cheltuielilor forfetare. Pe site- ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală există explicații, chiar și în format audio, privind completarea formularului. Tot acolo găsiți formularul în sine.

Penalități

Atenție, nedepunerea la timp a declarațiilor de venit poate atrage penalități destul de mari. Potrivit Codului de procedură fiscală, nedepunerea la termenele prevăzute de lege se sancționează cu amenzi de la 500 la 1.000 de lei.

Stiri
x