CALENDAR FISCAL

LUNI 25 MAI
Plata contribuției trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul I 2017.

Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă

Depunerea Declarației privind obligațiile de plată la bugetul de stat - - ... [continuare]
STIRI

Titlu EXCLUSIV! START încă o PLATĂ la APIA!
Data 16-05-2016 15:51
Sursa www.agroinfo.ro
Plata SUBVENȚIILOR începe să fie accelerată! Nemulțumirea acută a fermierilor, atacurile opoziției, falimentul care apasă fermele mici pun în mișcare Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Deși a fost sfârșit de săptămână, APIA a autorizat la plată o măsură delegată din PNDR 2014-2020.

Măsura 13 – plăți compensatorii pentru zone defavorizate și zone care se confruntă cu constrângeri naturale, delegată din PNDR 2014-2020 și gestionată de APIA a fost autorizată la plată, la acest sfârșit de săptămână, confirmă sursele noastre din conducerea APIA centrală. Centrele județene și locale APIA din toată țara au muncit sâmbătă și duminică. Dosarele fermierilor au fost întoarse în sistem și verificate atât pentru plata pe înverzire, cât și pentru măsura 13.

Fermierii din zonele defavorizate sau cu constrângeri, care au bifat pe cerere unică și această măsură, ar trebui să primească în conturile bancare plata pe înverzire , 59,12 euro/ha, cumulată cu plățile compensatorii. Iată cuantumul plăților compensatorii din măsura 13!

Submăsura 13.1 - Plăţi compensatorii în zona montană (ANC) 86 euro/ha/an.

Submăsura: 13.2 – Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative – 54 E/ha.

Submăsura: 13.3 – Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri specifice – 70 E/ha.

Agenția de Plăți a început plata integrală a subvenției pe suprafață la 8 aprilie 2016. Singura schemă neautorizată la acea dată, schemă componentă în subvenția pe suprafață, a fost plata pe înverzire, greening. Această schemă a fost autorizată la plată în seara de 12 mai, în jurul orei 22. Sunt 41.000 de fermieri români care au deja ordinele de plată emise și trimise către Trezorerie. Ei ar trebui să primească plata pe înverzire în cuantum de 59,12 euro/ha, în această săptămână.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat duminică, 15 mai 2016, pentru Pro TV, că s-au plătit până acum, în contul subvențiilor, 600 de milioane de euro. Fermierii mai au de primit subvenții în valoare de un miliard de euro.

Stiri
x