CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu 1.500 de euro, SUBVENȚIE pentru FERMIERI! Cererile se depun la APIA până pe 15 iulie!
Data 08-07-2016 13:55
Sursa agrointel.ro
Bani pentru fermieri! 15 iulie este data limită până la care agricultorii pot cere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) o nouă subvenție în cuantum de 1.500 de euro dacă respectă anumite condiții impuse de agenția de plăți!

Ministerul Agriculturii va lansa în perioada următoare submăsura 6.5 Schema pentru micii fermieri din cadrul PNDR 2014-2020! Cui se adresează această schemă? Fermierilor care au accesat cel puțin un an Schema Simplificată pentru Micii Fermieri din cadrul Pilonului I (campania 2015) aferentă Cererii unice de finanțare de la APIA, schemă ce a beneficiat de maximum 1.250 euro/fermă.

Ce trebuie să facă fermierii? Pentru a putea accesa submăsura 6.5 pe perioada anului 2016, este necesar ca fermierul să notifice APIA că dorește retragerea din Schema Simplicată pentru micii fermieri! ATENȚIE! Data limită până la care fermierii pot notifica APIA pentru retragerea din Schema Simplificată pentru Micii Fermieri este 15 IULIE 2016. Fermierii care nu au optat pentru retragerea din Schema Simplificată până la data de 15 iulie 2016 nu vor putea fi beneficiari eligibili ai submăsurii 6.5 în anul 2016.

Sprijinul poate ajunge la 1.500 de euro

Sprijinul acordat prin submăsura 6.5 reprezintă 120% din suma anuală calculată a sprijinului pe care fermierul era eligibil să o primească în cadrul schemei simplificate din Pilonul I, adică 1.500 de euro în loc de 1.250.

Atenție! Submăsura 6.5 are ca scop facilitarea comasării terenurilor și presupune transferarea definitivă către alt fermier a întregii exploatații, inclusiv drepturile de plată corespunzătoare. Transferul definitiv se poate face atât prin documente care conferă proprietatea bunurilor imobiliare cât și prin arendarea prin contract de arendare pe o perioadă de cel puțin 20 de ani!

Condițiile de eligibilitate pentru accesarea submăsurii 6.5 sunt următoarele:

Solicitantul a aplicat cel puțin un an schema pentru micii fermieri din Pilonul I, iar în momentul depunerii cererii în cadrul acestei sub-măsuri, acesta face dovada retragerii din schema aferentă Pilonului 1; Solicitantul trebuie să dețină în proprietate, terenul ce urmează a fi transferat; Solicitantul se angajează să transfere definitiv către alt fermier întreaga sa exploatație și drepturile de plată corespunzătoare; Contractul de transfer definitiv al terenului, nu poate fi reziliat de nici una din părți, mai devreme de durata minimă de 20 de ani.

Stiri
x