CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu PRIMA NOAPTE de GREVA FOAMEI! CE au pregătit FERMIERII GREVIȘTI pentru ACHIM IRIMESCU!
Data 02-08-2016 15:53
Sursa www.agroinfo.ro
FERMIERII GREVIȘTI TARI PE POZIȚIE. Greviștii foamei au un mesaj tranșant și cinic pentru ministrul agriculturii, Achim Irimescu. Au avut mare încredere într-un ministru care vine din zona agriculturii, cu experiență la Bruxelles, și acum trăiesc o cruntă dezamăgire. Ce-i propun greviștii foamei ministrului agriculturii?

Prima noapte în fața Ministerului Agriculturii a trecut greu pentru cei trei fermieri români, greviștii foamei. După o căldură care a topit Bucureștiul, noaptea a venit cu pale răcoroase. AGROINFO a vorbit în această dimineață, marți, 2 august, cu fermierul Costel Caraș. Agricultorul ne-a rugat să scriem neapărat mesajul pe care-l are pentru ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

Am un scaun liber aici pentru ministrul agriculturii și pentru secretarul de stat Daniela Giurcă. Să intre și ei cu noi în greva foamei! Dacă nu ce să facă și nu le-a mai rămas nici lor nimic de făcut și vor să rezolve treaba, să intre și ei în greva foamei, lângă noi, aici, că poate cineva se îndură să facă ceva!

Eu am avut așteptări foarte mari de la ministrul Achim Irimescu. Toată primăvara, vara, toată perioada asta a petrecut-o în atâtea declarații. Totul s-a dovedit a fi o minciună. Nu mai am încredere și nu mai am ce să aștept de la ministrul și nici ce să mai discut cu ministrul! Să-mi povestească din nou că e șantajat?! Că toată lumea îi vrea răul, că Dorel a tăiat cablurile, că nu poate să dea drumul la generator că nu-i dă voie nu știu cine. Mi se face greață.

Nu am ce să aștept de la Achim Irimescu. Cred că și-a încheiat misiunea! S-a dovedit că nu poate să ducă Ministerul Agriculturii unde trebuie. Noi suntem în greva foamei în fața Ministerului, de disperare și vedeți foarte bine ce e în țară și el a plecat în Argentina. A lipsit 4-5 zile, timp în care putea să facă ceva pentru oamenii din țară.

Anunțul Ministerului Agriculturii și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) potrivit căruia fermierul Costel Caraș și-a primit ieri subvențiile l-a înfuriat la maxim pe fermierul Costel Caraș.

Faptul că au făcut chestia asta mă întărâtă foarte tare. Dacă voiam să iau doar eu banii, știam ce ușă să deschid cu piciorul, să fac scandal. Toți fermierii sunt în cădere liberă și ei anunță că mi-au dat mie banii. Adică, e o obrăznicie!

La ora publicării acestei știri, în fața Ministerului Agriculturii sunt trei fermieri români în greva foamei: fermierul Costel Caraș din Brănești, Ilfov, crescător de vaci de lapte, fermierul Dumitru Grigorean din Suceava, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine de Carne din România și fermierul Adrian Vlad, din Stoenești, Argeș, crescător de vaci de lapte. Fermierii au început greva foamei luni, 1 august.

Stiri
x