CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ! APIA plătește doar 2.000 de FERMIERI pe ZI! PLATA nu se termină nici în SEPTEMBRIE!
Data 02-08-2016 15:56
Sursa www.agroinfo.ro
ÎȘI BAT JOC DE FERMIERUL ROMÂN! Fermierii au ajuns bătaia de joc a unora care-și permit să râdă de ei și să-i mintă în față! E o DRAMĂ! Să-ți spună un SECRETAR de STAT că nu poate să FACĂ NIMIC! Se ascunde adevărul trist, dureros! Trebuie spus acest ADEVĂR fermierilor! Ne-au mințit cu nerușinare!

Ritmul de 2.000 de fermieri plătiți pe zi nu va garanta plata subvențiilor până la 15 septembrie! Se ascunde adevărul trist și dureros! Trebuie spus pentru ca oamenii să nu-și facă nicio iluzie, să nu conteze pe banii ăștia, să-și facă treaba lor, să-și vândă vacile unde știu ei. Eu bănuiesc ce se întâmplă! Sunt două variante. Erau mai multe, dar au rămas doar două. Softul funcționează, angajații APIA din țară muncesc până le dă sângele pe nas. Sunt doar două variante: ori nu au bani, ori e sabotaj pe față și atunci sabotează un sector întreg și subminează economia națională prin acest sabotaj. Să fie limpede pentru toată lumea, dezvăluie fermierul Zoltan Haller.

Președintele Asociației Crescătorilor de Bălțată Românească din România dezvăluie pentru AGROINFO ce s-a petrecut în interiorul Ministerului Agriculturii, la negocierile pe care le-a avut cu secretarul de stat Daniela Giurcă. Fermierul Zoltan Haller ne-a mărturisit că bănuiește de ce nu se plătesc subvențiile. Dar nimeni din Ministerul Agriculturii nu are curajul să iasă și să le spună răspicat fermierilor ce se întâmplă în realitate.

APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură n.r.) plătește pe zi între 1.100 și 2.000 de fermieri pe zi. NU mai mult de 2.000! Din prezentarea făcută astăzi de către APIA Centrală, ei spun că au autorizat la plată 71.000 de fermieri din care 51.000 de fermieri și-au primit banii. Lucrul care nu este adevărat! Asta ar însemna că aproape jumătate din fermieri și-au primit banii și nu e deloc adevărat!

Acum o săptămână erau neplătiți 108.000 fermieri (se referă la crescătorii de bovine n.r.) și astăzi APIA vine cu o situație unde spune că 51.000 de fermieri sunt plătiți. Când 2.000 de fermieri X 7 zile, câte are o săptămână, rezultă 14.000 de fermieri. Acești 14.000 plus cei 11.000 care au fost lunea trecută plătiți înseamnă 35.000. E bătaie de joc! Am luat toate operațiile matematice și cele logice și cele ilogice. Ei susțin una și bună: că se plătește!

Ministerul spune că, de câte ori APIA cere banii, de atâtea ori îi pune la dispoziție. APIA spune: domle, noi cerem bani și cum ne plătește Ministerul, dăm mai departe. E incredibil! Ministerul aruncă vina pe SIVECO. Secretarul de stat, doamna Danieal Giurcă, nu are ce să facă! Nici ea și nici oamenii din subordinea dânsei. Cine poate să facă ceva?! Nimeni! Este incredibil! Să-ți spună un SECRETAR de STAT că nu poate să FACĂ NIMIC! Nici ea și nici oamenii din subordine! Ne-au spus ceva de genul, să protestăm în față la SIVECO. Te mai crede și prost și își mai și bate joc de tine, dezvăluie fermierul Zoltan Haller.

89.000 DE FERMIERI SUNT AUTORIZAȚI LA PLATĂ! DE CE NU-ȘI PRIMESC SUBVENȚIILE?

Directorul general APIA, Nicolae Horumbă, ne-a spus că 89.000 de fermieri sunt autorizați la plată. De ce nu-și primesc banii într-o zi, două, trei?! Dar dacă din 89.000, ei (APIA n.r.) plătesc doar câte 2.000 de fermieri pe zi, unde ajungem?!

Zoltan Haller spune că bieții fermieri români au ajuns bătaia de joc a celor care trebuie să-i ajute să iasă din situația dramatică în care sunt. Mai mult, fermierul crede că aceste tărăgănări la plată ascund ceva extrem de grav.

Ideea este că în ritmul de 2.000 de fermieri maxim plătiți pe zi înseamnă cel puțin o lună jumătate, de acum înainte, în condițiile în care pentru vaca de carne modulul nu este implementat durează și mai mult. Până vor implementa programul și o să elimine erorile, mai trece un timp. Fermierii au ajuns bătaia de joc a unora care-și permit să râdă de ei și să-i mintă în față!

Astăzi au promis un termen de 10 zile. Dacă tu vii astăzi, pe 1 august, tu secretar de stat și spui: uite, încercăm să ne asumăm 10 zile, în condițiile în care va funcționa totul bine, înseamnă că tot ce ai spus până acum a fost minciună, tu recunoști că ai mințit. Ce să mai creadă fermierul sărac, ăla care e vai de pielea lui?! Fermierii știu mai multă carte decât cred anumiți domni de la București, chiar dacă muncesc la coada vacii. Se minte fără nerușinare. Uitându-se în ochii noștri ne-au mințit fără să clipească, mai spune fermierul.

Stiri
x