CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu Înscrierile în Programul SRL-D 2016 încep săptămâna viitoare. Cine și cum va putea să ceară bani de la stat?
Data 09-08-2016 15:00
Sursa www.avocatnet.ro
Antreprenorii debutanţi în afaceri vor putea primi anul acesta până la 10.000 de euro, bani nerambursabili, pe care îi vor putea solicita timp de două săptămâni, începând de marţea viitoare, potrivit unui anunţ recent al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism. Din acest articol puteţi afla ce condiţii vor trebui îndeplinite pentru a beneficia de facilităţile din cadrul Programului SRL-D 2016.

Procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis prevăzute în cadrul Programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri (sau, pe scurt, Programul SRL-D) a fost aprobată prin Ordinul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri nr. 839/2016. Actul normativ a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 597 și 597 bis din 5 august și a intrat în vigoare la data publicării.

De altfel, înscrierile în program vor putea fi făcute în perioada 16-30 august, conform unui anunţ recent al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism. Concret, sesiunea de înregistrare online va începe marţi, la ora 10.00 şi se va încheia în seara zilei de 30 august, la ora 20.00.

Prin intermediul Programului SRL-D, întreprinzătorii debutanţi în afaceri vor putea obţine o finanţare nerambursabilă, pentru planurile de afaceri, de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, însă de cel mult 45.245 de lei de beneficiar (aproximativ 10.000 de euro). În acelaşi timp, va fi necesară o contribuţie proprie sau un credit bancar de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Stiri
x