CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu Cele mai noi plăți efectuate de către APIA anunțate de ministrul agriculturii!
Data 10-08-2016 15:06
Sursa agrointel.ro
Cele mai noi sume raportate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) chiar în această dimineață, ministrului agriculturii, Achim Irimescu!

Cifrele, o spune chiar șeful de la agricultură, arată un progres important iar data de 15 august ”speră” că va fi respectată, ca termen limită pentru plata a 95 la sută dintre crescătorii de animale!

”Ceea ce vă pot spune este că plățile s-au accelerat. De exemplu la sprijinul cuplat pentru vaca de lapte avem deja 40 de milioane de euro autorizate la plată. La bivolițe, sigur suma este mult mai mică, circa un milion. La ovine vorbim de 66 de milioane. La ANT 7, vaci de lapte, este vorba de 63 de milioane, dar aici știți că sunt bani din buget național și atunci mai durează câteva zile până avem alimentat contul APIA. La ANT 8, vaca de carne avem sumă plătită 278 de milioane și sumă autorizată la plată 341 de milioane de euro. La ANT 9, ovine și caprine, ste vorba de 154 de milioane pentru ovine plătite și 178 de milioane autorizate. Deci situația a evoluat bine. Ieri de dimineață am avut o discuție cu reprezentanții APIA și sunt încurajante datele”, a explicat ministrul astăzi într-o conferință de presă care a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii.

Ministrul va prezenta cele mai noi cifre de la APIA chiar în fața crescătorilor de animale

Joi, 11 august 2016, începând cu orele 14:00, la sediul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie, comuna Cristian, judeţul Sibiu, prim ministrul Dacian Cioloș şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, vor participa la o întâlnire de lucru cu reprezentanţii asociaţiilor producătorilor agricoli din sectorul zootehnic (bovine, ovine-caprine, porcine, păsări).

La întâlnire vor participa reprezentanţii a 20 de asociaţii ale crescătorilor de animale, temele dezbaterilor vizând, cu precădere, aspecte legate de: legea vânătorii, problema TVA-ului la persoanele fizice, posibilitatea acordării unui ajutor de minimis pentru achiziţionarea de berbeci de rasă, problema păşunilor aflate în proprietatea primăriilor, acordarea subvenţiilor în zootehnie, asigurarea pieţelor de desfacere (ţările arabe, Turcia etc), amenajarea de către ANSVSA a unor puncte de sacrificare locale, problemele legate de zilierii inplicaţi în activităţile agricole, precum şi aspecte legate de condiţiile privind bunăstarea animalelor (porc şi pasăre).

Stiri
x