CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu Mesajul directorului Nicolae Horumbă pentru fermierii notificați de APIA!
Data 23-08-2016 15:38
Sursa agrointel.ro
Funcționarii APIA fac eforturi pentru a soluționa și ultimele dosare cu probleme, astfel încât toți fermierii care au respectat legislația în vigoare să poate încasa subvențiile aferente anului 2015. De cele mai multe ori, însă, rezolvarea erorilor sau a neconformităților apărute poate fi făcută doar cu ajutorul fermierului care este notificat de APIA.

”Un mare număr de erori din cererile fermierilor necesită clarificări cu aceștia, adică funcționarul APIA trebuie să notifice fermierii care au erori în cererea de plată, erori care necesită clarificarea cu fermierul. Funcționarul trebuie să-i dea un termen la care să se prezinte la APIA, cu documentele suplimentare pentru a clarifica situația animalelor din cerere. De exemplu, între erorile care apar sunt cele legate de lipsa înregistrare datei de ieșire în formularul de cerere; completarea anexei de preluare a animalelor pe baza certificatului de moștenitor; schimbarea formei de organizare din PF în SC/PFA/II/IF,; prezentarea unui document notarial privind moștenirea; clarificări privind documentele de livrare a laptelui (sprijin cuplat); prezentarea contractului cu un cumpărător de lapte crud recunoscut de APIA, după eliminarea cotelor de lapte(1 aprilie 2015); neprezentarea documentelor de vânzare lapte pentru persoanele fizice, carnet de comercializare și atestat de producător; neprezentarea documentelor de livrare pentru producătorii de lapte care își procesează singuri laptele (nu au documente de livrare și nu se autofacturează); existența de crotalii solicitate la plată în mai multe cereri (ANT 8). Toate aceste erori din cererile fermierilor- vineri erau 10.049 de erori în 1.288 cereri, prelungesc procesul de administrare a cererii, termenele la care acești fermieri și-ar putea primi banii. Așa cum vă spuneam este nevoie de o clarificare față în față cu fermierul în baza unor documente”, a explicat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, Nicolae Horumbă, în cadrul unei conferințe de presă susțină astăzi la sediul instituției.

”Înțelegem fermierii care fac greva foamei pentru că plățile se mișcă încet, se mișcă încet și de modul în care fermierii își completează cererile de plată, erorile care se fac în cererile de plată și asta necesită clarificări cu fermierii. Pentru fermierii care nu încă nu și-au primit plățile pentru sectorul zootehnic, mesajul este următorul: în cazul în care sunt convocați de agențiile APIA pentru clarificări să se prezinte cât mai repede astfel încât cererile lor să fie procesate cât mai repede. În cazul în care primesc notificarea și așteaptă cele 10 zile legale ca să se prezinte la APIA, cererea lor va fi administrată cu zece zile întârziere”, a declarat Nicolae Horumbă, directorul general al APIA.

Stiri
x