CALENDAR FISCAL

MIERCURI 25 SEPTEMBRIE
Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă

Efectuarea plăților anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului III 2017

Plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, aferen ... [continuare]
STIRI

Titlu De când se primesc cererile pentru plata pe suprafață
Data 19-03-2015 15:51
Sursa www.recolta.eu
Termenul înaintat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru începerea campaniei de primire de cereri pe suprafaţă este 25 martie. În aceeași zi vor fi deschise şi primele două măsuri de finanţare pe noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

„Ne aflăm în prag de a lansa atât campania de primire de cereri pentru plata pe suprafaţă pe pilonul I, dar şi pentru a lansa primele două măsuri de finanţare pe Dezvoltare Rurală pentru investiţii. Avem toată încrederea să le lansăm săptămâna viitoare, pe data de 25 martie. Deschidem sesiunile pentru investiţii în active fizice, adică investiţii în ferme, cât şi pentru tinerii fermieri, dar şi campania de primire de cereri unice de plată pe suprafaţă”, a confirmat George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Mihai Puţintei, director general APIA, a precizat că termenul până la care pot fi primite cererile este 15 mai, chiar dacă există posibilitatea prelungirii acestuia până pe 9 iunie.

„În acest moment, odată cu elaborarea metodologiei pentru depunerea cererilor de plată pentru verificarea eligibilităţii suntem în plin proces de evaluare a formularului de cerere unică de plată. O noutate a anului acesta va fi faptul că cererea de plată, atât pentru măsurile de plăţi directe, cât şi pentru măsurile delegate, se va cuprinde într-o singură perioadă de plată. (...) Tocmai datorită acestor elemente de noutate suntem atât noi cât şi alte state membre într-o oarecare întârziere de demarare a procedurii de primire a cererilor. (...) Termenul limită de depunere a cererilor, specificat de altfel în Regulamentul 1307, este 15 mai. Am făcut demersuri în solicitarea prelungirii acestui termen. Nu este o măsură foarte benefică nouă ca stat membru, dar va trebui să o aplicăm în cazul în care nu ne vom descurca. Stipularea acestei perioade în regulamentul european a luat în calcul o perioadă de controale care trebuie efectuate în acel interval. De altfel, peste data de 15 mai există posibilitatea depunerii cu întârziere cu încă 21 de zile, cu o penalizare de 1% pe fiecare zi de întârziere, până pe data de aproximativ 9 iunie”

Stiri
x 2 luni gratuite de evidenta contabila pentru societatile nou infiintate. Click pentru oferta de Tarife contabilitate
x