CALENDAR FISCAL

MIERCURI 25 SEPTEMBRIE
Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă

Efectuarea plăților anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului III 2017

Plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, aferen ... [continuare]
STIRI

Titlu In ce situatii iti anuleaza ANAF codul de TVA?
Data 19-03-2015 16:04
Sursa www.avocatnet.ro
ANAF poate anula din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA a unui contribuabil in mai multe situatii cuprinse in Codul fiscal. Din 1 februarie, a fost introdus in legislatie un nou caz ce poate duce la anularea din oficiu a codului de TVA. Indiferent de situatie, cei care au ramas fara codul de TVA nu au dreptul sa isi deduca taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor de bunuri/servicii, dar sunt obligati sa o plateasca, daca desfasoara activitati economice in perioada in care nu sunt inregistrati in scopuri de TVA. Afla din materialul urmator in ce situatii poti pierde codul de TVA.

Fiscul poate anula inregistrarea in scopuri de TVA in cazul in care contribuabilul este declarat inactiv, se mentioneaza in Codul fiscal.

De asemenea, si in situatia in care contribuabilul a intrat in inactivitate temporara, inscrisa in Registrul Comertului, poate sa-si piarda codul de TVA.

Data anularii codului de TVA intervine in primul caz la data declararii inactivitatii, iar in a doua situatie la data inscrierii mentiunii privind inactivitatea temporara in Registrul Comertului.

Reinregistrarea in scopuri de TVA a celor doua categorii de contribuabili se realizeaza la solicitarea acestora, daca au fost reactivati, incepand de la data comunicarii deciziei de inregistrare in scopuri de TVA.

Stiri
x 2 luni gratuite de evidenta contabila pentru societatile nou infiintate. Click pentru oferta de Tarife contabilitate
x