CALENDAR FISCAL

DUMINICA 25 AUGUST
Plata contribuției trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul II 2017.

Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă

Depunerea Declarației privind obligațiile de plată la bugetul de stat - ... [continuare]
STIRI

Titlu Aţi uitat? Banii vin întotdeauna mai greu decât promisiunile
Data 23-10-2014 09:47
Sursa www.agroinfo.ro
Încă de luna trecută, mai marele Agriculturii autohtone anunţa că începând cu 16 octombrie fermierii vor primi avansul de 50% pentru plățile pe suprafață. Ba mai mult, în ziua cu pricina, ministrul Daniel Constantin a dat asigurări că aceste avansuri vor fi livrate în conturile fermierilor în cel mult două săptămâni.

Ce a uitat să precizeze ministrul este că din 16 octombrie se fac doar autorizările la plată. Plata efectivă a subvenţiilor se operează ceva mai târziu. Surse APIA ne spun că abia începând cu 27 octombrie 2014, cei 69 euro/ha - avansul de 50% din valoarea totală a plăţilor directe - vor pleca spre fermieri. De această primă tranşă beneficiază toţi agricultorii pentru care s-a efectuat verificarea necesară condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.

Tot surse APIA ne-au spus că avansul din plăţile directe trebuie să ajungă în conturile tuturor beneficiarilor până la 1 noiembrie 2014. Nimic întâmplător. O zi mai târziu au loc alegerile prezidenţiale.

25 octombrie 2014 este termenul pentru plata impozitului anual pe venitul din activităţi agricole
În mai puţin de o săptămână, cei care realizează venituri din agricultură trebuie să plătească statului prima rată reprezentând 50% din impozitul anual pe venitul din activităţi agricole stabilit pe baza normelor anuale de venit, precum şi prima rată reprezentând 50% din contribuţia de asigurări sociale de sănătate aferentă veniturilor din activităţi agricole impuse pe baza normelor anuale de venit.

Fermierii cu posibilităţi financiare mai modeste şi-au pus speranţa în banii pe suprafaţă pentru a-şi putea achita dările la stat în termenul legal. Când vine vorba de acordarea subvenţiilor, fermierii mai stau o tură, chiar dacă faţă de stat cei cu câştiguri din agricultură trebuie să fie cu plăţile la zi.

Stiri
x 2 luni gratuite de evidenta contabila pentru societatile nou infiintate. Click pentru oferta de Tarife contabilitate
x