CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu Asociația Federațiilor Sporturilor Olimpice de Vară a suspendat legăturile cu SportAccord, după afirmațiile lui Vizer
Data 22-04-2015 14:24
Sursa www.agerpres.ro
Asociația Federațiilor Internaționale ale Sporturilor Olimpice de Vară (ASOIF) a suspendat legăturile cu SportAccord, după criticile dure ale președintelui organizației, românul Marius Vizer, la adresa Comitetului Internațional Olimpic (CIO), transmite Reuters.

Vizer a afirmat, luni, la Soci, în cadrul Adunării Generale a SportAccord, care l-a reales în unanimitate pentru un mandat de patru ani, că CIO nu este destul de transparent și blochează organizarea altor competiții multisportive.

Vizer, care este și președintele Federației Internaționale de Judo, conduce din 2013 organizația SportAccord, care reunește circa 100 de federații olimpice și non-olimpice și organizațiile unor evenimente polisportive. El a declarat că președintele CIO, Thomas Bach, influențează autonomia organizațiilor sportive.

\'\'Consiliul s-a reunit la Soci și a revăzut declarațiile și raportul conducerii SportAccord către adunarea sa generală și consideră că poziția luată nu este compatibilă cu rolul și misiunea ASOIF, ca reprezentant majoritar al mișcării olimpice\'\', se arată în comunicatul ASOIF.

\'\'Consiliul ASOIF a decis în unanimitate să suspende asociația sa cu SportAccord, cu efect imediat, pentru o revizuire a situației\'\', a mai precizat organizația.

Reacția lui Vizer a declanșat o reacție imediată din partea Federației Internaționale de Atletism (IAAF), care s-a retras din poziția de membru SportAccord, urmată de Comitetul Internațional Paralimpic.

Alte 15 federații internaționale, printre care și cea de fotbal (FIFA), au criticat afirmațiile lui Vizer.

\'\'Am încercat să dezvolt o colaborare constructivă cu CIO și cu președintele Bach. Din nefericire nu s-a realizat niciodată\'\', a afirmat Vizer în discursul său de la Soci unde a avut loc Convenția SportAccord.

\'\'Dl președinte, nu mai blocați strategia SportAccord și misiunea de a identifica și organiza convenții jocuri multisport. Nu mai încercați să creați o teorie legată de ce sporturi sunt sau nu eligibile pentru evenimente multisportive. Sistemul CIO este expirat, depășit, greșit, nedrept și lipsit de transparență\'\', a afirmat Vizer la congresul de luni.

Vizer a respins agenda CIO pe 2020, proiectul lui Bach pentru o serie de reforme pentru a face Jocurile Olimpice mai atractive și mai importante pentru fani, orașele gazdă și sponsori.

\'\'Impresia mea mea este că ați exprimat doar o opinie personală\'\', a declarat Bach după discursul lui Vizer, oficialul german primind susținerea unor federații internaționale precum cele de fotbal, natație, atletism, yachting, hochei, badminton, tir sportiv sau triatlon.

ASOIF reprezintă 28 de federații internaționale ale sporturilor olimpice de vară, între care se află și Federația Internațională de Judo (IJF), condusă de Marius Vizer.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu)

Stiri
x