CALENDAR FISCAL

VINERI 28 FEBRUARIE
Depunerea Declarației informative privind impozitul reținut și plătit pentru veniturile cu regim de reținere la sursă/venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți pentru anul precedent

Depunerea ... [continuare]
STIRI

Titlu Când vor primi copiii prima alocație mărită
Data 22-05-2015 11:52
Sursa www.evz.ro
Proiectul de lege privind dublarea alocațiilor pentru copii, de la 42, la 84 de lei, ar putea intra în vigoare în luna iunie, iar prima alocație mărită să fie plătită pe 1 iulie, au declarat pentru EVZ reprezentanți ai Ministerului Muncii, precum și Cristina Pocora, deputat PNL

„Săptămâna viitoare legea ar trebui să plece de la Camera Deputaților spre Cotroceni pentru a fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Ulterior, va fi publicată în Monitorul Oficial ;i va intra în vigoare după trei zile”, a afirmat Pocora.

Pentru a putea fi funcțională, Legea mai are nevoie și de norme de aplicare, însă aplicabilitatea ei de la 1 iulie este fezabilă, ne-au spus surse din Ministerul Muncii. În plus, modificările care trebuie operate în sistemul informatic al Agenției Naționale pentru Prestații Sociale sunt minime, potrivit acelorași surse.

În prezent, Guvernul cheltuie circa 1,8 miliarde de lei pe an pentru alocațiile copiilor. Dublarea lor înseamnă o cheltuială suplimentară de 900 milioane de lei, pentru ultimele şase luni ale acestui an.

Rectificare bugetară

„Premierul va face o rectificare bugetară în luna iunie. Bani la buget sunt, numai din acciza pe carburanți vin circa 1,5 miliarde de lei, pe an”, a precizat Pocora.

După rectificarea bugetară, teoretic, prima alocație mărită ar trebui să fie plătită pe 1 iulie. Până acum, cu circa 10 euro pe lună, alocația pentru copiii între 2 și 18 ani, România se plasa pe penultimul loc în UE, după noi urmând doar Bulgaria, cu 9 euro. În acest moment, în România, copiii între 0 și 2 ani primesc o alocație lunară de 200 de lei, (0-3 ani în situația copilului cu handicap), iar cei cu handicap cu vârste între 3 și 18 ani, 84 de lei. Premierul Victor Ponta a dat asigurări recent că Guvernul va găsi pentru acest an resurse financiare pentru dublarea alocațiilor pentru copii. Ponta speră că va avea sprijinul Parlamentului şi la întocmirea bugetului pentru anul viitor.

Stiri
x