CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu Consiliul IMM acuză: 93% din firmele mici sunt nevoite să se autofinanţeze şi doar 22% apelează la credite bancare
Data 25-05-2015 11:50
Sursa adevarul.ro
Numărul firmelor care care apelează la bănci pentru credite a scăzut foarte mult, a declarat vineri preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu. El a afirmat că finanţarea IMM-urilor din România are foarte mult de suferit.

„A crescut foarte mult procentul firmelor care se autofinanţează, 93% în 2014, şi a scăzut foarte mult procentul firmelor care apelează la bănci, mai exact 22%, potrivit rezultatelor obţinute în urma chestionării unui număr de 1.400 de întreprinzători.
Aceasta înseamnă o problemă foarte dificilă pentru IMM-uri pentru că ele sunt obligate să folosească mai mult resursele proprii şi mai puţin credite, ori toată lumea ştie că dezvoltarea unei firme se face foarte greu cu resurse proprii. Mijlocul tradiţional şi predominant al trebui să fie creditul“, a spus Ovidiu Nicolescu în deschiderea Forumului Naţional al IMM-urilor ce se desfăşoară la Poiana Braşov, având ca temă "Oportunităţi de finanţare pentru IMM-uri în perioada 2015-2020".

Au scăzut investiţiile

Liderul patronal a adăugat că în ultimii cinci ani investiţiile în România au scăzut, atât cele interne cât şi cele externe, cele private şi investiţiile publice.

Atunci când investiţiile scad, pe termen mediu şi lung este afectat Produsul Intern Brut şi valoarea adăugată, fiind un fenomen care trebuie avut în vedere.

Controale să fie, dar „într-o manieră prietenească“

„În ultimul timp, din păcate, sunt foarte multe controale asupra IMM-urilor, şi pe noi ne afectează foarte mult acest lucru pentru că ni se pare că, în condiţiile în care ştim cu toţii că există o mare corupţie, acolo ar trebuie să fie controalele cu prioritate.
Nu suntem împotriva controalelor, dar trebuie să fie cu caracter preventiv, pe o tematică bine stabilită şi făcută într-o manieră prietenească", a mai afirmat preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

Ovidiu Nicolescu a mai afirmat că \'întreprinzătorii au un rol decisiv în societate şi dacă ne uităm la ţările cele mai performante din lume sunt ţările care au cei mai mulţi întreprinzători şi cei mai puternici".

La Forumul Naţional al IMM-urilor participă reprezentanţi din ministerelor Muncii, Finanţelor, Energiei, instituţii bancare, fonduri de garantare şi contragarantare, întreprinzători.

La finalul întâlnirii va fi dată publicităţii o Rezoluţie cu măsurile şi obiectivele pentru perioada următoare.

Stiri
x