CALENDAR FISCAL

LUNI 25 MAI
Plata contribuției trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul I 2017.

Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă

Depunerea Declarației privind obligațiile de plată la bugetul de stat - - ... [continuare]
STIRI

Titlu IMPOZITE de șase ori mai mari pentru terenuri neîngrijite!
Data 03-09-2015 12:09
Sursa www.evz.ro
Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil astăzi cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar şi cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finanţe, potrivit Agerpres.

Amendamentele privind TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017 au fost aprobate în unanimitate.

De asemenea, eliminarea taxei pe construcţiile speciale şi a supraaccizei la carburanţi se amână tot pentru 1 ianuarie 2017.

Însă, eliminarea taxei pe construcţiile speciale pentru investiţiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

Dan Manolescu, secretarul de stat în Ministrul Finanțelor a cerut reintroducerea în Codul fiscal, aşa cum a fost iniţial, a unei prevederi care vizează acordarea posibilităţii consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri şi pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile situate în intravilan neîngrijite.

El a adăugat că solicitarea aparţine autorităţilor locale. Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a spus că este de acord, dar cu introducerea prevederii de la 1 ianuarie 2016.

Deputaţii din comisie au adoptat amendamentul cu 19 voturi pentru şi două împotrivă.

Ministerul de Finanţe a mai propus o serie de amendamente de clarificare, erori gramaticale, decizii ale Curţii Constituţionale care trebuie transpuse în legislaţie, amendamente care au fost aprobate de comisie.

Stiri
x