CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu Brașov: S-a deschis Festivalul Oktoberfest, ediția a VII-a
Data 04-09-2015 13:10
Sursa www.agerpres.ro
A VII-a ediție a Festivalului Oktoberfest s-a deschis, joi, cu parada trăsurilor pe traseul hotel Capitol - Arena Sportivă "Ion Țiriac", unde se va desfășura manifestarea în perioada 3-13 septembrie.

Un număr de 20 de trăsuri, dintre care două trase de câte patru ponei și conduse de copii, împodobite cu ghirlande de brad și flori, cu panglici multicolore, două fanfare, care au mers în fruntea alaiului interpretând diverse cântece, ansambluri artistice compuse din copii și tineri români, sași și maghiari, fiecare în portul tradițional, au pornit la ora 15,00 din fața hotelului Capitol și au străbătut zona veche a Brașovului, însoțiți de numeroși localnici și turiști.

Alaiul a fost încheiat de un kart al cărui conducător purta în mână un ciocan din lemn, care a dat cep butoiului cu bere de pe scena Oktoberfest.

Din paradă nu au lipsit mascotele festivalului, unchiul Hans și cerbul Cornel, ambii având o înălțime de peste doi metri.

În cele 11 zile de festival iubitorii de bere și de distracție au la dispoziție muzică în fiecare seară, trupe de muzică bavareză, dar și ansambluri folclorice românești, săsești, grecești, țigănești sau macedonene, dar și dansatori de salsa. Printre invitați se numără Trupa 6, Klaudia&Die Burzenland Party Band, Rocky 5, Aalbachtal-Expres, DJ Edelweiss, Fanfara Jagermeister din Germania, Fanfara săsească "Țara Bârsei" și alții.

Ca o noutate la ediția din acest an, organizatorii au introdus, pe lângă paharul de bere de 400 ml, și berea la halbă de un litru, precum și cârnațul XXL, de 58 de cm lungime, într-o chiflă de 50 de cm. Pe lângă aceste preparate, nu vor lipsi cele bavareze precum WeiBwurst de 200 grame, Leberkase de 200 grame, cartofii săsești,salata de cartofi bavareză, covrigii bretzel de 100 și de 250 de grame, alături de tradiționalii mici românești, puiul la rotisor, cârnații de bere, ciolanul de porc sau coastele de porc. Miss Oktoberfest, Miss Popularitate, Regele Oktoberfest și alte concursuri cu premii consistente nu vor lipsi pe parcursul celor 11 zile.

Organizatorii au amenajat pe Arena Sportivă "Ion Țiriac" un cort de 3.800 metri pătrați cu o capacitate de 5.000 de persoane la mese, dar și alte corturi mai mici și terase, amenajate în jurul cortului mare unde mai încap alte aproape 5.000 de persoane. Intrarea la festival este liberă, iar programul începe în fiecare zi la ora 11,00 și se încheie la ora 23,00.

La ediția de anul trecut au fost 260.000 de persoane care au consumat 100.000 de litri de bere, susțin organizatorii, care se așteaptă ca la ediția din acest an numărul participanților să ajungă la 300.000.

AGERPRES / (AS — autor: Jana Pintili, editor: Marius Frățilă)

Stiri
x