CALENDAR FISCAL

SAMBATA 30 MAI
Depunerea situațiilor financiare, pentru anul 2016 - software de asistență

Depunerea Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele î ... [continuare]
STIRI

Titlu Ministrul Agriculturii: Avem pregatite 850 de milioane de euro pentru avansul din subventii
Data 16-09-2015 14:46
Sursa www.stiriagricole.ro
O suma de 850 de milioane de euro este pregatita de la bugetul de stat pentru un avans din platile directe, a anuntat recent ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Platile directe for putea fi efectuate catre fermieri dupa primirea unui acord in acest sens din partea Comisiei Europene.

“Cel mai important lucru este acela ca incercam si in acest an sa platim in avans, dar este un an mai dificil. Toti ministrii agriculturii din cele 28 de state membre (ale Uniunii Europene — n. r.) au solicitat Comisiei Europene sa putem sa platim fara controlul pe teren. Sper ca maine, la reuniunea Consiliului, sa avem acest accept si sa venim cu o plata in avans, care sa fie undeva intre 50 si 70%, deci o plata mai mare”, a declarat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a precizat de asemenea ca efortul bugetar va fi unul urias pentru plata in avans a subventiilor.

“Eu am identificat 850 de milioane de euro pe care le putem plati la sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie, astfel incat sa facem o infuzie de capital catre fermieri, pentru ca acestia sa poata sa-si continue activitatea agricola, a mai spus Daniel Constantin, conform Agerpres.

Potrivit ministrului, suma de 850 de milioane de euro va fi imprumutata de la Ministerul de Finante, prin Trezoreria Statului, aceasta fiind ulterior returnata dupa ce vor fi virati banii de la Comisia Europeana, mai exact peste doua luni de zile.

Stiri
x