CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu DESTINAȚII DE WEEK-END - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Data 25-09-2015 14:54
Sursa www.agerpres.ro
Teatrul Excelsior organizează, în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, prima ediție a Festivalului de Teatru Excelsior Teen-Fest.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, festivalul include pe lângă pilonul principal, spectacole de teatru și modulul de ateliere, dans contemporan și dramaturgie observațional-empatică. Atelierele vor fi susținute de profesioniști în domeniu și vor avea ca scop inițierea adolescenților în domeniile de care sunt pasionați, printr-o serie de module teoretice și practice.

Atelierele din cadrul primei ediții a Festivalului pentru adolescenți Excelsior Teen-Fest, reunite sub titulatura "Orașul în mișcare", sunt menite să apropie publicul tânăr de teatru, fotografie și dans contemporan, potrivit sursei citate. Vor putea participa adolescenți cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Fiecare atelier va cuprinde un număr de zece participanți.

Festivalul cuprinde, alături de componenta principală, și secțiunea Seri de Film. Programul de filme include producții românești recente, premiate la festivaluri internaționale, care vor fi proiectate, în cadrul Excelsior Teen-Fest, special pentru adolescenți. Astfel, între 27 septembrie și 1 octombrie, în fiecare seară de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Excelsior, vor avea loc proiecțiile mai multor pelicule, care vor fi urmate de sesiuni de Întrebări și Răspunsuri cu reprezentanți din partea filmelor.

Duminică, 27 septembrie, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Excelsior, are loc proiecția lungmetrajului "Comoara" (r. Corneliu Porumboiu).

* Vineri, 25 septembrie, începe prima ediție a Festivalului medieval Curtea Domnească, ce se va desfășura la Muzeul Curtea Veche din Capitală. Potrivit unui comunicat al Muzeului Municipiului București, programul acestei prime ediții a evenimentului include, printre altele, o conferință despre luptele și portul militar în perioada medievală, susținută de Asociația Societas Milites Getae, parada de deschidere, ateliere pentru copii.

De asemenea, vor fi organizate lupte demonstrative cu arme specifice perioadei secolului al XV-lea, tir cu arcul tradițional pentru vizitatori, program de jonglerii cu foc, evenimentul urmând să se încheie cu o paradă cu torțe, desfășurată între Muzeul Curtea Veche și Hanul Manuc.

* Muzeul Național de Istorie Naturală \'\'Grigore Antipa\'\' invită vizitatorii, vineri, 25 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor. Evenimentul, al cărui scop este promovarea cercetării în rândul publicului larg, se va desfășura între orele 17.00 și 21.00 și va cuprinde mai multe activități.

Potrivit unui comunicat al muzeului, între prezentările care vor avea loc se află: "Kitchen Science — Cum putem să extragem ADN din fructe?", "DNA bracelets — Să purtăm o brățară cu secvența de ADN a animalului preferat", "De ce anume are nevoie un zoolog în deplasările pe teren?", "Creaturile din perna pe care dormi — acarienii și păduchii de pene", "Audiții, sunete de insecte (Orthoptera)", "Taxidermia, între original și replică", "Înotătorii iscusiți — incursiune în lumea subacvatică a crustaceelor".

Muzeul Național de Istorie Naturală \'\'Grigore Antipa\'\' oferă vizitatorilor, în premieră, o aplicație de realitate virtuală, ce poate fi testată cu ajutorul unei perechi de ochelari 3D, chiar în incinta muzeului. În acest interval, expoziția permanentă a muzeului va fi închisă publicului. Participarea la Noaptea Cercetătorilor este gratuită.

* Sâmbătă, 26 septembrie, spectacolul "Eu. O casă de păpuși", un mix emoționant din Ibsen, film noir și muzică live, în regia lui Carmen Lidia Vidu, deschide, la ora 19.30, stagiunea la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Un spectacol copleșitor, "Eu. O casă de păpuși" aduce o variantă modernă a celebrului personaj Nora din piesa "O casă de păpuși" de Henrik Ibsen, se arată în comunicatul Teatrului Odeon.

"Acest spectacol este pentru mine un concert întunecat și foarte copilăros. Este estetică, film, muzică, teatru și multă luptă cu mine. Nora mea își trăiește ultima zi din viață și ea știe asta. Este cu un pas în trecut și cu un pas în moarte. Nu are prezent. E obosită și poftește iubire. E împăcată cu ce-a făcut. Dar, ca orice pionier, e singură. Singurătatea e chinuitoare și a ofilit-o." — Carmen Lidia Vidu.

Carmen Lidia Vidu (35 de ani) a devenit cunoscută pentru spectacolele de teatru experimental, duse pe cele mai importante scene din România. Este o voce unică pe scena românească, fiind primul regizor care a combinat cu succes videoproiecțiile și mijloacele specifice filmului cu prezența live a actorilor.

"Eu. O casă de păpuși" face parte din proiectul "Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei", câștigător al Ibsen Scholarship 2014, curatoriat de Cristina Modreanu. Spectacolul este o coproducție Teatrul Odeon și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului și a fost preluat, începând din această toamnă, în repertoriul Teatrului Odeon.

AGERPRES/ (Documentare — Mariana Zbora-Ciurel, editor: Horia Plugaru)

Stiri
x