CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu România va primi 175 milioane euro destinate construcţiei de locuinţe pentru tineri
Data 05-11-2015 13:36
Sursa www.bursa.ro
Guvernul a aprobat ieri, printr-un Memorandum, Acordul-cadru pentru împrumutul în valoare de 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), conform unui comunicat de presă.

Suma este destinată implementării Proiectului privind construcția de locuințe, destinate închirierii, pentru persoanele/familiile tinere. Perioada de implementare a Proiectului este de cinci ani, respectiv 2016-2020.

"Proiectul privind construcția de locuințe sociale pentru persoanele/familiile tinere are în vedere construirea a circa 6.990 de locuințe destinate închirierii de către persoane/familii tinere cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani la data depunerii cererii, care nu au posibilitatea achiziționării/închirierii unei locuințe de pe piața liberă. După finalizarea lucrărilor de construcție a locuințelor, acestea vor fi transferate în administrarea autorităților publice locale, care vor avea obligația repartizării locuințelor în vederea închirierii acestora", precizează comunicatul.

Costul total net estimat al Proiectului, care se va realiza în perioada 2016-2020, este de 250 de milioane de euro.

Potrivit sursei citate, perioada de acordare a împrumutului este de până la 20 de ani, din care până la 5 ani perioadă de grație, iar numărul maxim de tranșe va crește de la 12 la 15, pentru o distribuție mai uniformă a fondurilor, evitarea constrângerilor bugetare și respectarea termenelor BDCE pentru efectuarea tragerilor succesive.

Stiri
x