CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu Fermierii români vor primi, în octombrie, avansuri de 79 de euro din SAPS
Data 30-09-2014 14:59
Sursa www.recolta.eu
Fermierii vor primi, de pe 16 octombrie, un avans de 79 de euro pe hectar din subvenţia pe suprafaţă, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Şeful MADR a promis că banii vor ajunge în conturile agricultorilor în două săptămâni de la începerea plăţilor.

"Îmi spuneau fermierii că mare parte din producţie este stocată, dar nu sunt mulţumiţi de preţurile din piaţă şi şi-ar dori să aibă resurse să înceapă campania fără să fie nevoiţi să vândă la un preţ care nu este convenabil", a declarat Constantin.

Suma totală alocată pentru cei 1,05 milioane de fermieri care au depus cereri este de 692 de milioane de euro.

Subvenţia totală în acest an este de 139 de euro pe hectar plata europeană, la care se mai adaugă 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat.

"Pentru bovine introducem un sprijin cuplat, sper ca și Comisia Europeană să reacționeze pozitiv, pentru că noi am transmis toate datele până la 1 august", declara, în urmă cu o săptămână, ministrul Agriculturii.

Potrivit şefului MADR, zootehniştii vor primi, anul acesta, în jur de 700 de lei subvenţie pe cap de animal, în condiţiile în care, anul trecut, ajutorul era de doar 500 de lei.

„Din anul 2015 se va mai adăuga pentru cei cu vaci de lapte suma de 250 de euro pe cap de animal, o sumă în creștere până în 2020. Cei care au vită de carne vor primi 300 de euro pe cap de animal. Cred că este un ajutor extrem de stimulativ ca să putem vorbi de revigorarea zootehniei”, a precizat Constantin.

Potrivit ministrului, o creştere a sprijinului va fi şi la ovine, unde pe lângă „ajutorul pe care îl au în prezent, de 38,5 lei/cap, se va introduce încă un sprijin de 7 euro pe cap de animal”.

Stiri
x