CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu Ziua Mondială a Vegetarianismului
Data 01-10-2014 16:36
Sursa www.agerpres.ro
Ziua Mondială a Vegetarianismului (World Vegetarian Day) este marcată, în fiecare an, la 1 octombrie, de toți cei care sunt adepții unei diete vegetariene.

În această zi, sunt organizate o serie de evenimente menite să aducă în atenția opiniei publice legătura dintre dieta vegetariană și mediul înconjurător, sănătatea noastră, sănătatea animalelor, precum și conștientizarea problemelor ecologice și a eforturilor depuse pentru eradicarea foametei la nivel mondial.

O alimentație predominat sau exclusiv vegetală câștigă tot mai mulți adepți în ultimii ani. Instituții specializate consideră acest regim alimentar ca fiind sănătos și viabil. Motivele pentru care tot mai mulți dintre noi decid să adopte o astfel de dietă sunt numeroase, de la motive de natură religioasă la convingeri că reprezintă un stil de viță sănătos sau la cele bazate pe compasiune față de animale.

Dietele vegetariene pregătite corespunzător pot satisface valorile nutriționale pentru toate stagiile vieții, iar studiile pe scară largă arată că vegetarianismul reduce considerabil riscul de cancer, de atac de cord, dar și de alte boli.

Vegetarianismul reprezintă o practică ce exclude consumul produselor de origine animală în totalitate. Exista însă și alte variante de dietă, care nu exclud ouăle sau alte produse obținute de la animale, precum lactatele sau mierea. Semi-vegetarianismul se constituie dintr-o dietă bazată pe mâncărurile vegetariene, dar poate include pește, lactate sau ouă.

Societatea Vegetarienilor din România (SVR) organizează, în fiecare an, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Mondiale a Vegetarianismului pentru a aduce în atenția opiniei publice beneficiile unei diete vegetariene pentru sănătatea noastră și a mediului înconjurător. SVR este o organizație non-profit, dedicată educării și informării publicului despre vegetarianism ca stil de viață.

Ziua Mondială a Vegetarianismului este celebrată din 1977, la inițiativa Societății Vegetarienilor din America de Nord, fiind adoptată ca zi internațională în 1978 de către Uniunea Internațională a Vegetarienilor (UIV), cu scopul de a promova posibilitatea susținerii vieții prin vegetarianism și de a-și exprima compasiunea față de animale. UIV este o rețea globală tot mai mare care cuprinde organizații independente, fondată în 1908, la Dresda, în Germania, și care promovează vegetarianismul la nivel mondial.

AGERPRES/ (Documentare-Daniela Dumitrescu, editor: Horia Plugaru)

Stiri
x