CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu Șeful Fiscului: NOUL formular 088 intră în vigoare pe 1 iulie. Ce se întâmplă dacă se anulează codul de TVA
Data 24-06-2016 15:52
Sursa www.evz.ro
Una dintre cele mai contestate formulare de către mediul de afaceri, d088, va intra în vigoare de la 1 iulie într-o nouă formă - în loc de 20 de întrebări va avea 13, iar din opt seturi de întrebări rămân 3, a declarat Dragos Doroș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în cadrul unei conferințe de specialitate.

Acest formular trebuie să trieze între contribuabilii care vor să achite TVA și cei care nu vor să achite TVA, a mai spus Doroș.

Analiza de risc pe TVA, prin formularul 088 este făcută de oficiile regionale ale antifraudă, iar dacă riscul este mare cererile sunt respinse automat, sau de dispune anularea înregistrării în scopuri de TVA, a spus Valeriu Gâlă, inspector general adjunct al Direcției Antifraudă, prezent de asemenea la eveniment.

Mariana Vizoli, director general adjunct în cadrul Ministerului Finanțelor, a spus că, atât timp cât este anulat codul de TVA, firma nu poate deduce TVA, dacă vinde cu TVA atunci trebuie să îl achite statului, iar partenerii de afaceri care cumpără de la aceste firme nu au de asemenea dreptul de a deduce TVA.

Stiri
x