CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu REGULA la împărțit SUBVENȚII: PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT!
Data 22-07-2016 15:13
Sursa www.agroinfo.ro
SUBVENȚII ÎN SCHIMBARE. Dacă responsabilii din agricultură nu vor acționa repede și bine s-ar putea ca fermierii români să rămână cu buzunarele goale! În ciuda pachetelor financiare suplimentare care ne sunt expediate de la Bruxelles. Pe de altă parte, comisarul european pentru Agricultură ne atrage atenția că ar trebuie regândite subvențiile din zootehnie.

Comisarul Hogan ne-a transmis cu subiect și predicat faptul că măsurile de sprijin menţionate vor funcționa la nivel european, iar toți fermierii au șanse egale de a accesa banii. Acesta a recunoscut însă faptul că regula principală va fi ”primul venit, primul servit”. Responsabilii din sectorul agricol de la nivel guvernamental din România trebuie să acţioneze de îndată! spune europarlamentarul român Daniel Buda.

Comisarul Phil Hogan a spus la Bruxelles că pachetele financiare cu ajutoare de urgență nu vor putea fi oferite de Comisia Europeană tot timpul statelor membre în care fermierii sunt atât de greu încercați de criză și amenințați de faliment. Comisarul pentru agricultură a subliniat că, din 2014 și până acum, fermierilor europeni li s-au împărțit subvenții suplimentare de peste un miliard de euro.

500 DE MILIOANE DE EURO NOI AJUTOARE PENTRU FERMIERII EUROPENI!

Phil Hogan a atras atenția că ar trebuie regândite subvențiile acordate pentru bovine.

Reducerea veniturilor fermierilor a fost foarte gravă mai ales pentru agricultorii mici și ne gândim la măsuri specifice în statele membre unde sunt multe exploatații mici. Da, recunoaștem faptul că nu doar sectorul lactatelor este afectat și ne gândim și la măsuri pentru a permite sectorului de creștere de animale să-și revină. Ne gândim la întreprinderi ecologice la proiecte de cooperare, la scheme de formare cu privire la instrumentele financiare printre altele.

Trebuie să avem obiectivul de a face ca acestea să fie suficiente pentru fermieri. 19 state membre care oferă asistență financiară cuplată pentru agricultori și este posibil ca agricultorii să încerce să o păstreze ceea ce contribuie la situația ofertei de lapte. Statele membre trebuie să-și revizuiască aranjamentele din aceste sectoare și să decupleze plățile ceea ce înseamnă că agricultorii trebuie să respecte condițiile de eligibilitate pentru asistența cuplată în 2016 pentru a beneficia de asistență în 2017, fără obligația de a menține același număr de vite, a spus Hogan.

Stiri
x