CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu Constantin: Suplimentarea obţinută la rectificarea bugetara va fi folosită în ajutoare de minimis pentru apicultură, agricultura ecologică şi z
Data 01-10-2014 16:38
Sursa www.recolta.eu
Suplimentarea de 50 de milioane de lei obţinută de Ministerul Agriculturii la rectificarea bugetară va fi orientată către ajutoarele de minimis pentru sectoarele apiculturii, agriculturii ecologice şi zootehniei, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Şeful MADR linişteşte fermierii, precizând că suma tăiată, un miliard de lei din bugetul ministerului, se va întoarce la finalul anului, pe măsură ce aceste fonduri vor fi absorbite.

"Rectificarea ne permite să venim în întâmpinarea anumitor sectoare din agricultură care aveau acum nevoie de ajutor, așa cum ne-am angajat. Primim 50 de milioane de lei în plus la capitolul subvenții. Din aceste sume, pregătim hotărârile de guvern pentru săptămâna viitoare ca să ajutăm apicultura cu o schemă de minimis și agricultura ecologică, la fel, printr-o schemă de minimis", a spus Constantin citat de Agerpres.

Autorităţile vor să sprijine, cu o schema de ajutor de minimis în sectorul zootehnic, îmbunătățirea ameliorării genetice a raselor.

"Mai gândim în aceste zile alte scheme, tot de minimis, pentru sectorul zootehnic, pentru bovine și ovine, prin care vrem să investim în viitor în materialul genetic. Vrem să sprijinim îmbunătățirea ameliorării genetice a raselor. Schema va fi publică într-o zi sau două. Mă bucur că am avut această posibilitate cu acești 50 de milioane de lei în plus să gândim un ajutor punctual, dar care poate avea rezultate benefice în viitorul apropiat", a adăugat ministrul Agriculturii.
În ceea ce privește sumele care au fost tăiate la rectificarea bugetară de la capitolul de cofinanțare a fondurilor europene, șeful MADR a afirmat că acestea "se vor întoarce la minister până la sfârșitul anului".

Ministerul Agriculturii a primit, la rectificarea bugetară, o suplimentare de 50 de milioane de lei şi a pierdut un miliard de lei.

Totuşi, ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, a explicat că reducere este făcută din fondurile europene nerambursabile, fiind vorba de o situaţie temporară. Suma primită de Ministerul Agriculturii va fi folosită pentru plata subvenţiilor, promit oficialii de la MADR.

Stiri
x