CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu DAEA: ȚARA ARE BANI pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!
Data 06-02-2017 12:13
Sursa www.agroinfo.ro
ȚARA ARE BANI PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Țara are bani. Bugetul are suma respectivă pentru plata subvențiilor fermierilor, a declarat Petre Daea, ministrul agriculturii, pentru Viața Satului, TVR1. Plata subvențiilor însă nu poate fi reluată până când nu vor finalizate controalele clasice, în teren, în TOATE JUDEȚELE din România.

Plata subvențiilor pentru campania 2016 poate fi reluată odată ce sunt finalizate toate controalele în teren ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru cererile depuse de fermieri în primăvara anului trecut.

Pentru ca plata să fie demarată și banii să ajungă în conturile agricultorilor este nevoie să fie introduse în sistemul informatic APIA toate rapoartele de control, să fie finalizate verificările APIA în toată țara, pentru întreg eșantionul de fermieri selectați la control în campania 2016.

Ministrul agriculturii susține că a verificat la Agenția de Plăți, pe 28 ianuarie 2017, și agenția era în urmă cu 8.174 de dosare pentru subvenții. Concret, în aceste dosare nu erau făcute verificările în teren.

Primul program pe care l-am avut în discuție a fost acordarea subvențiilor la timp. În momentul în care am intrat în fenomen, am constatat posibilitatea ca acest mecanism să funcționeze și să se dea subvențiile la timp. (...)

Am constatat întârzierile strânse la verificările în teren. Din informațiile pe care le-am luat de la APIA rezulta că e o întârziere de 8.174 de dosare pentru subvenții. În România, dacă nu termin un județ, degeaba le termini pe celelalte pentru că nu poți să închizi situația și să dai subvenția, spune Petre Daea.

Șeful de la Agricultură susține că sunt bani pentru plata subvențiilor și că a detașat echipe APIA în județele care au probleme cu finalizarea controalelor în teren.

Țara are bani. Bugetul are suma respectivă. Este foarte important, degeaba iau banii și am sumele respective dacă nu e finalizat controlul în teren. Aceste lucruri trebuie să meargă în tandem, spune Daea.

2,2 miliarde de lei sunt alocate de Ministerul Agriculturii, din bugetul pe 2017, pentru plata subvențiilor. CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ! VESTE BUNĂ pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Stiri
x