CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu Comunicat de presă - Ambasada SUA
Data 01-10-2014 16:41
Sursa www.agerpres.ro
Programul Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2016

Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispoziția persoanelor care îndeplinesc cerințe simple, dar stricte, de calificare, vize de rezidență permanentă în Statele Unite. România se află printre țările participante la programul DV-2016.

Înregistrările pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic în perioada care începe miercuri, 1 octombrie 2014 la ora 12:00 PM ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) și se încheie luni, 3 noiembrie 2014 la ora 12:00 PM ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5). Solicitanții pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Solicitanții sunt sfătuiți să nu aștepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a se înregistra. Numărul mare de înregistrări simultane poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare online sau pe hârtie nu va fi acceptată după orele 12:00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5) a zilei de 3 noiembrie 2014. Dacă trimiteți mai mult de o înregistrare de persoană veți fi descalificați.

Participarea la program este GRATUITĂ. Guvernul SUA nu angajează consultanți sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistență pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimțământul Guvernului SUA.

Cerințele de calificare presupun că solicitantul să îndeplinească atât condiția de a fi născut într-o țară care participă la program, cât și criteriul educațional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puțin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificării pe baza experienței în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine (http://www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.

Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2016, aplicanții sunt rugați să consulte instrucțiunile detaliate ale programului care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la http://românia.usembassy.gov/visas/diversity.html, precum și pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html.

Solicitările care se califică vor fi selecționate în mod aleatoriu de un computer. Toți participanții la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secțiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câștigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înștiințați despre selecționarea lor în programul DV-2016.

Vă rugăm să vizitați pagina Întrebări frecvente #22 la

http://travel.state.gov/content/dam/visas/DV-2016-Instructions-Translations/DV_2016_Instructions_English.pdf pentru mai multe informații despre procesul de selecție și despre posibilele fraude legate de acest program.

Stiri