CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu VESTE PROASTĂ pentru BANII FERMIERILOR!
Data 07-02-2017 14:59
Sursa www.agroinfo.ro
PREGĂTIȚI BANII! Anunțul Fiscului îi va înfuria pe mulți dintre fermierii români care nu și-au primit subvențiile cuvenite. Agricultorii sunt obligați ÎN CÂTEVA ZILE să-și achite taxele! Calendarul fiscal publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță termene strânse.

Declararea şi plata impozitelor din acest an se vor face în zilele obişnuite de 25 ale fiecărei luni, dar există şi termene speciale pentru taxele introduse în ultimii ani.

CALENDAR TERMENE FISC 2017!

- 27 februarie. societăţile agricole trebuie să-şi declare profitul pe 2016 şi să plătească impozitul aferent acestui câştig (în cazul în care nu beneficiază de scutiri).

- 27 martie. Plătitorii de impozit pe profit trebuie să-şi declare şi să plătească acest impozit pe anul 2016. Tot până în această zi trebuie plătite contribuţiile la asigurările sociale de sănătate (CASS) aferente trimestrului I.

- 31 martie. Proprietarii care doresc să beneficieze de reduceri - 10% din cuantum - trebuie să-şi plătească taxele locale pe clădiri, terenuri şi autovehicule, inclusiv impozitul pe terenul situat sub locuinţă.

- 25 mai. Persoanele fizice care au realizat venituri din activităţi independente, din chirii sau din activităţi agricole trebuie să-şi declare aceste venituri pe 2016 (Formular 221). Tot la această dată trebuie declarată destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual. De asemenea, până la 25 mai societăţile comerciale private sau de stat trebuie să-şi depună bilanţurile – situaţiile financiare – pe anul 2016.

- 25 septembrie. Până în această zi trebuie plătite CASS aferente trimestrului III.

- 30 septembrie. Până la această dată, taxele locale pe locuinţe, terenuri şi autovehicule puteau fi plătite fără penalităţi de întârziere (inclusiv cu facilitatea de 10% pentru plata până la 31 martie), dar după 30 septembrie se percep penalităţi de întârziere.

- 25 octombrie. Agricultorii plătesc anticipat 50% din impozitul pe venitul din activităţile agricole (prima rată).

- 15 decembrie. A doua rată (50%) la impozitul agricol.

- 21 decembrie. Trebuie plătite CASS aferente trimestrului IV.

(Surse: ANAF, Mediafax)

Stiri
x