CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu Aţi uitat? Banii vin întotdeauna mai greu decât promisiunile
Data 23-10-2014 09:47
Sursa www.agroinfo.ro
Încă de luna trecută, mai marele Agriculturii autohtone anunţa că începând cu 16 octombrie fermierii vor primi avansul de 50% pentru plățile pe suprafață. Ba mai mult, în ziua cu pricina, ministrul Daniel Constantin a dat asigurări că aceste avansuri vor fi livrate în conturile fermierilor în cel mult două săptămâni.

Ce a uitat să precizeze ministrul este că din 16 octombrie se fac doar autorizările la plată. Plata efectivă a subvenţiilor se operează ceva mai târziu. Surse APIA ne spun că abia începând cu 27 octombrie 2014, cei 69 euro/ha - avansul de 50% din valoarea totală a plăţilor directe - vor pleca spre fermieri. De această primă tranşă beneficiază toţi agricultorii pentru care s-a efectuat verificarea necesară condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.

Tot surse APIA ne-au spus că avansul din plăţile directe trebuie să ajungă în conturile tuturor beneficiarilor până la 1 noiembrie 2014. Nimic întâmplător. O zi mai târziu au loc alegerile prezidenţiale.

25 octombrie 2014 este termenul pentru plata impozitului anual pe venitul din activităţi agricole
În mai puţin de o săptămână, cei care realizează venituri din agricultură trebuie să plătească statului prima rată reprezentând 50% din impozitul anual pe venitul din activităţi agricole stabilit pe baza normelor anuale de venit, precum şi prima rată reprezentând 50% din contribuţia de asigurări sociale de sănătate aferentă veniturilor din activităţi agricole impuse pe baza normelor anuale de venit.

Fermierii cu posibilităţi financiare mai modeste şi-au pus speranţa în banii pe suprafaţă pentru a-şi putea achita dările la stat în termenul legal. Când vine vorba de acordarea subvenţiilor, fermierii mai stau o tură, chiar dacă faţă de stat cei cu câştiguri din agricultură trebuie să fie cu plăţile la zi.

Stiri
x