CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu Peste 100 de companii din toată țara și aproximativ 300 de invitați participă la Seminarul Integrat INDUSTRIA CARNII.RO
Data 17-11-2014 11:58
Sursa www.agerpres.ro
Seminarul Integrat INDUSTRIA CARNII.RO este un eveniment de excepție marca INDUSTRIA CARNII.RO și reunește în perioada 19-20 noiembrie 2014, la Rin Grand Hotel în sala București, cei mai buni specialiști din agricultură, zootehnie și industrie alimentară.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, evenimentul poartă titulatura \'Reinventarea industriei cărnii de la A la Z\' și aduce în prim plan un mesaj care îndeamnă la o analiza pragmatică a industriei cărnii din România, din perspectiva dezvoltării unui număr tot mai mare de afaceri integrate, care să urmeaze întreg lanțul de producție \'de la furcă la furculiță\'.

Dezvoltarea pe verticală sau mai bine zis proiectele integrate (producție, procesare, distribuție) asigură pe lângă un flux constant de materii prime pentru societățile prelucrătoare, o reducere a costurilor de producție și o mai bună gestiune a stocurilor, toate acestea reflectându-se în final într-un plus de valoare ce conferă unei companii avantajul de a fi competitivă, dar și de a fi capabilă să răspundă cerințelor din ce în ce mai exigente ale pieței și ale consumatorilor.

Anul 2015 se prefigurează a fi un reper important pentru producătorii și procesatorii români de carne, mai ales că proiectele agricole integrate vor primi un punctaj mai mare și vor avea prioritate la finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020.

În premieră, în cadrul Seminarului Integrat INDUSTRIA CARNII.RO va avea loc premierea proiectelor care au în structura lor un sistem integrat de producție, precum și liderii de piață în industria cărnii, acele modele de business ce merită promovate pentru tenacitatea, inteligența și inspirația de a se adapta la condițiile actuale de piață. Trofeul și diploma \'Modelul de business pentru România\' vor fi înmânate de domnul Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale.

Realitățile industriei cărnii din România vor fi dezbătute de cei mai importanți lideri de piață din sectorul agro-alimentar, alături de cele mai reprezentative instituții ale statului și reprezentanții asociațiilor profesionale. Peste 100 de companii din toata țara și aproximativ 300 de invitați și-au anunțat prezența în cadrul Seminarului Integrat INDUSTRIA CARNII.RO printre care: crescători de animale, producători, importatori și distribuitori de carne, preparate din carne și conserve, furnizori de materii prime (carne, aditivi, condimente, membrane), furnizori de furaje, medicamente, echipamente și tehnologii pentru ferme, furnizori de echipamente și utilaje pentru industria cărnii, furnizori de detergenți și utilaje pentru igienă, retaileri, reprezentanți ai instituțiilor publice, ambasade, instituții bancare și financiare.

Prezentările specializate vor aduce în discuție atât oportunitățile de dezvoltare a afacerilor în acest sector, soluțiile moderne de eficientizare a costurilor și productiei, cât și subiecte de interes pentru firmele care fac export sau care doresc să își extindă vânzările.

Modernizarea și expansiunea rapidă a fermelor de creștere și îngrășare a animalelor, a fabricilor de procesare, beneficiare de fonduri europene, coroborate cu producția și mai ales potențialul agricol al României sunt atu-uri ce merită exploatate, atât pe piața internă, cât și cea externă.

Industria alimentară este un domeniu vital pentru orice economie, cu atât mai mult pentru țara noastră, dacă luăm în calcul că industria alimentară și a băuturilor ocupă în România primul loc în topul angajatorilor, cu circa 184.000 de persoane, potrivit raportului FoodDrinkEurope. Aceeași sursă menționează faptul că în sectorul alimentar și al băuturilor din țara noastră activează 8.355 de companii care generează în total o cifră de afaceri de 10,7 miliarde de euro și o valoare adăugată de 2,2 miliarde de euro.

Pentru detalii vă rugăm consultați programul evenimentului, fie atașat sau pe site-ul www.industriacarnii.ro

Contact: Alina Constantin — tel: 0736.622.656 / e-mail: alina@industriacarnii.ro

Stiri
x