CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu Tenis: Na Li, numărul 6 mondial, și-a anunțat retragerea sportivă
Data 22-09-2014 14:43
Sursa www.agerpres.ro
Campioana chineză de tenis Na Li (32 ani), ocupanta locului 6 mondial și câștigătoarea primului turneu de Mare Șlem al anului, Openul Australiei, și-a anunțat vineri retragerea sportivă din cauza problemelor fizice.

Într-o scrisoare publicată pe contul său oficial de pe rețeaua Weibo — varianta chineză a Twitter-ului—, cea mai bună jucătoare de tenis din istoria Chinei a precizat: "Nemaifiind în măsură să joc la același nivel ca înainte, am luat decizia care s-a impus: retragerea din competiție".

"Mi-au trebuit câteva luni chinuitoare pentru a ajunge în final la decizia că leziunile cronice cu care mă confrunt nu mă vor mai lăsa niciodată să fiu aceeași jucătoare de tenis de până acum. Am suportat patru operații la genunchi, primele trei la genunchiul drept, iar ultima la cel stâng, în luna iulie. Pentru a putea calma durerea și inflamarea, în fiecare săptămână a trebuit să fac injecții. Până acum am făcut 100, iar corpul meu nu mai poate suporta", a explicat Na Li.

Prima jucătoare chineză câștigătoare a unui turneu de Mare Șlem, în 2011 la Roland Garros, a ținut totodată să mulțumească tuturor persoanelor cu care a colaborat în cursul carierei sale, între care și argentinianul Carlos Rodriguez, antrenorul care a dus-o topul tenisului mondial și cu care și-a încheiat colaborarea în luna iulie. Sportiva, căsătorită cu jucătorul și antrenorul de tenis Jiang Shan, a dezvăluit că dorește să înceapă "o nouă pagină" în viața sa, propunându-și să petreacă mai mult timp alături de familie, în timp ce tenisul îl va urmări doar în calitate de spectatoare.

Na Li a câștigat în total 9 titluri WTA, între care 2 de Mare Șlem (Roland Garros 2011 și Australian Open 2014), atingând cea mai bună poziție din cariera sa în luna februarie a acestui an, când s-a flat pe locul 2 în ierarhia tenisului feminin. Ea câștigat 503 dintre cele 691 meciuri disputate în cei 13 ani de carieră profesionistă, în care a acumulat premii totale de aproximativ 17 milioane dolari.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)

Stiri
x