CALENDAR FISCAL

JOI 2 MAI
Depunerea Cererii de restituire a accizelor în baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Depunerea Declarației ... [continuare]
STIRI

Titlu Finantele combat evaziunea cu loteria fiscala
Data 04-12-2014 11:24
Sursa www.enational.ro
Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a anuntat ca are in vedere cateva masuri prin care statul va combate evaziunea fiscala: loteria fiscala, casele de marcat electronice si "turnatoria" bancilor la Fisc.

Ioana Petrescu sustine ca Romania este singura tara din Europa care inca mai utilizeaza case de marcat cu role de hartie. Pe de alta parte, casele de marcat cu jurnal electronic pot fi conectate la un server central, prin care Ministerul Finantelor poate urmari platile si poate combate evaziunea. Drept urmare, firmele din Romania sunt obligate sa inlocuiasca, intr-un an si jumatate, casele de marcat fiscale cu role de hartie cu case de marcat cu jurnal electronic. Ioana Petrescu a anuntat o alta masura menita sa combata evaziunea fiscala. Este vorba de introducerea unei loterii fiscale, ca in Slovacia, Malta sau Portugalia (unde se pot castiga bolizi de fite confiscati de Fisc). Petrescu a explicat ca va fi o loterie online, in fiecare luna, iar participantii vor putea inscrie online detalii de pe bonul fiscal, insa nu a precizat si ce sau cat vor castiga "jucatorii". O alta masura propusa de ministrul Finantelor este schimbul automat de informatii intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si banci (nu cumva se aduce atingere secretului bancar?), lunar, pe rulaje si tranzactii, pentru reducerea marii evaziuni fiscale.

Stiri
x