CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu Schimbări legislative. Etichetele produselor vor fi mai precise, vizibile şi uşor de înţeles de către cumpărător
Data 05-12-2014 15:48
Sursa www.stiriagricole.ro
Toţi producătorii de alimente vor fi obligaţi să schimbe etichetele produselor. Conform unei directive europene, din 13 decembrie, informaţiile de pe etichete trebuie să fie mai precise, vizibile şi uşor de înţeles de către cumpărător.

Noile etichete vor conţine un număr mai mare de informaţii astfel încât decizia de cumpărare să se poată face în deplină cunoştinţă de cauză.

Ca să citim ce scrie pe acest produs, avem nevoie de o lupă. După 13 decembrie menţiunile obligatorii de pe noile etichete vor trebui să fie uşor de înţeles, lizibile şi după caz indestructibile. Înălţimea caracterelor de pe noile etichete trebuie să fie de cel puţin 1.2 mm.

Noile etichetele vor conţine şi alte menţiuni obligatorii

Printre acestea se număra: denumirea, lista ingredientelor, substanţele care provoaca alergii, cantitatea, data limită de consum, condiţiile de păstrare dar şi ţara de origine sau locul de provenienţă. Aceste măsuri vor fi valabile şi pentru băuturi sau produsele vrac.

Unii dintre producători ar putea profita de pe urma schimbării etichetelor

Începând cu 13 decembrie ar trebui să găsim pe etichetele produselor din toate magazinele din România şi din UE informaţii obligatorii care nu trebuie să fie disimulate, ascunse sau trunchiate conform noilor prevederi din regulamentul UE ( nr. 1169/2011).

Stiri