CALENDAR FISCAL
STIRI

Titlu Fisc, bază de date cu toate conturile bancare
Data 08-12-2014 14:44
Sursa www.dcnews.ro
Instituţiile de credit vor fi obligate să comunice, lunar, Fiscului, în mod automat, toate rulajele şi/sau soldurile conturilor, potrivit unui proiect de modificare a Codului de procedură fiscală.
Fiscul îşi va crea o bază de date pe care o va folosi ca să depisteze veniturile nedeclarate, dar şi ca să pună mai rapid popriri. Până acum, băncile ofereau la cerere informaţii despre conturi.
Potrivit proiectului iniţiat de Ministerul de Finanţe, Codul de procedură fiscală va fi modificat şi va prevedea că instituţiile de credit au obligaţia să transmită lunar, în mod automat, organelor fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), toate rulajele şi/sau soldurile conturilor deschise la acestea, potrivit capital.ro.
Procedura de transmitere a informaţiilor se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice la propunerea preşedintelui ANAF.
Totodată, la solicitarea ANAF, instituţiile de credit au obligaţia să comunice datele de identificare ale persoanelor care deţin dreptul de semnătură pentru conturile deschise la acestea, precum şi dacă debitorul are sau nu închiriate casete de valori. Solicitarea se face pentru fiecare titular în parte.
În forma actuală a Codului de procedură fiscală se prevede că băncile sunt obligate să comunice bilunar organelor fiscale lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi, forma juridică pe care aceştia o au şi domiciliul sau sediul acestora.

Stiri